Hlavní obsah

Real v krizi? Mluvit o jeho slabinách, by bylo troufalé, míní obránce Limberský

Praha

Obránce Viktorie Plzeň David Limberský by mohl napsat knihu s titulem: Jak jsem hrál proti hvězdám. Ve fotbalové Lize mistrů si za deset let, co je ve Viktorce, jen namátkou zahrál proti Messimu, Xavimu či Iniestovi z Barcelony, na hřišti potkal Robbena či Ribéryho z Bayernu, souboje sváděl i s Agüerem a Džekem z Manchesteru City, posledně jmenovaného potkal nedávno i v Římě... A v úterý ho čekají v Madridu Modrič, Kroos, Bale či Benzema v dresu Realu Madrid. Jen Cristiana Ronalda už tam nepotká. Plzeň čeká další bitva s fotbalovým gigantem, což pětatřicetiletý matador potvrdil i v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňský fotbalista David Limberský během zápasu na letním soustředění Viktorie.

Článek

Vrátím se ještě k páteční remíze 2:2 na hřišti Bohemians. Byla to třetí bodová ztráta venku v řadě. Dají se zápasy na Slavii, v Jablonci a v Ďolíčku srovnat?

Nás samozřejmě mrzí, že jsme ve všech ztratili body, v tom byly tyto duely stejné. Ale jinak bych to moc nesrovnával, každý zápas je jiný, v něčem specifický. Na Bohemce jsme nehráli dobře v první půli, pak se náš výkon zvedl, je škoda, že jsme ze závěrečného tlaku nevytěžili vítězný gól.

V prvním poločase to ale v pátek vypadalo, jako byste chvílemi byli hlavami už v Madridu...

To bych neřekl. Připravovali jsme se hlavně na Bohemku, na Madrid jsme začali myslet až od soboty. Ale souhlasím, že první půle byla z naší strany špatná.

Prověřili vás Klokani před utkáním na Realu, lze si z tohoto zápasu něco vzít?

Tohle vůbec nejde porovnávat. Liga mistrů je úplně jiná soutěž a o kvalitách Realu asi vůbec nemá cenu se bavit. Je to momentálně nejlepší tým na světě a čeká nás tam velice těžký zápas.

Vy jste jedním z pamětníků zápasu Viktorie v Barceloně. Může být duel s Realem v něčem podobný?

Opět to bude zápas s týmem z absolutní světové špičky. Barcelona i Real...to má ten největší zvuk. Možná je Real ještě malinko výše, hlavně tím, kolik trofejí v posledních letech posbíral.

Na co z Camp Nou nejvíc vzpomínáte?

Úžasný stadión, obrovský zážitek. A strašně těžký zápas. Takové vzpomínky ve vás zůstanou navždycky.

V čem je Real jiný než Barcelona?

Hrají trošku jiný fotbal. Možná přímočařejší. Ale kvalita je na obou stranách obrovská.

Je těžké jet na trávník třináctinásobného vítěze Poháru mistrů a Ligy mistrů s cílem něco tam uhrát?

To je prostě Liga mistrů. Tady nelze očekávat lehkého soupeře nebo snadný zápas. Hrají ji ty největší a nejlepší týmy. My si strašně vážíme toho, že tuto soutěž můžeme potřetí ve své historii hrát. Jsme rádi, že i naši fanoušci mají možnost vidět soupeře jako je Real. Pro celý klub, město i celou republiku je to svým způsobem svátek. A na nás na hřišti je, abychom se snažili uhrát dobrý výsledek. Jet na Santiago Bernabéu s poraženeckou a ustrašenou náladou nejde. Ale určitě všichni víme, jaká kvalita nás tam čeká.

Real po odchodu Zidana a Ronalda prožívá těžké období, v sobotu ztratil body v pátém soutěžním utkání za sebou, když prohrál doma s Levante. Může to být šance na dobrý výsledek, nebo o to větší nebezpečí, že vás bude chtít rozstřílet?

Na každý tým během sezóny přijde slabší chvíle. Nevyhne se tomu Bayern, Barcelona ani Real. Ale já bych o nějakém slabším období nemluvil, Liga mistrů je jiná soutěž než domácí liga. A Real Madrid je prostě Real Madrid.

Kde vidíte jeho momentální přednosti a slabiny?

Mluvit o slabinách Realu by bylo troufalé. Samozřejmě nás čeká videorozbor, kde si určité věci ukážeme. Rozhodne se ale na hřišti.

Reklama

Související témata: