Hlavní obsah

Rekordman Ramos poprvé nepostoupí ze skupiny Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři historické zápisy stihl obránce Sevilly Sergio Ramos ve středečním utkání fotbalové Ligy mistrů proti PSV Eindhoven. V 24. minutě poslal domácí tým do vedení a postaral se o jubilejní 10 000 gól v soutěži. Šestnáctou brankou se dostal do čela historické tabulky střelců mezi obránci, kde je spolu s krajanem Gerardem Piquém a Brazilcem Robertem Carlosem. V 37 letech a 244 dnech se stal také nejstarším španělským hráčem, který v Lize mistrů skóroval.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Sergio Ramos slaví svoji branku do sítě PSV Eindhoven.

Článek

Po zápase však neměl důvod k radosti, protože jeho tým ztratil vedení 2:0 a porážka 2:3 mu sebrala naději na účast ve vyřazovací části, kam se Ramos při 19. účasti v Lize mistrů poprvé nepodívá. Utkání proti Eindhovenu podle něj rozhodlo vyloučení útočníka Lucase Ocampose, který dostal v 63. a 66. minutě dvě žluté karty. PSV pak vyrovnal a v nastavení rozhodl o jeho výhře Ricardo Pepi.

„V prvním poločase jsme hráli, jak jsme měli v plánu. Byli jsme lepší, vedli jsme. To vyloučení nás pohřbilo,“ řekl televizní stanici Movistar Ramos, jenž byl sám vyloučen během nedělní ligové porážky se San Sebastianem. „Člověk nemá tolik příležitostí si tuhle soutěž užít. Dneska náš tým o hodně přišel,“ litoval čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid, který se v létě vrátil do Sevilly po 18 letech poté, co mu vypršela smlouva v Paris Saint-Germain.

Seville se nedaří ani v domácí soutěži, kde nevyhrála už sedm zápasů a je až patnáctá. „Chápu, že fanoušci jsou naštvaní, ale těžko k tomu něco říkat. Nejlepší je mít výsledky a ty nám teď chybí,“ uvedl Ramos.

Po vyřazení z Ligy mistrů se ještě více spekuluje o pozici trenéra Diega Alonsa. „Tyhle věci jdou mimo mě. O tom rozhoduje vedení. Kdokoli je s námi na lodi, má podporu hráčů,“ prohlásil bývalý mistr světa a Evropy.

Reklama