Hlavní obsah

Rosický se před úterním šlágrem Ligy mistrů vrací na místo činu

Dortmund

Dvaadvacet minut. Žalostná je prozatím bilance českého reprezentačního kapitána Tomáše Rosického v letošní sezóně za Arsenal. Třiatřicetiletému středopolaři ale svitla naděje - podle některých zpráv z britského tisku se v dnešním utkání Ligy mistrů vrátí do sestavy Gunners. Pro Rosického bude mít zápas v Dortmundu (výkop v 20:45, on-line na Sport.cz) pikantní příchuť - právě ve Vestfálsku totiž prožil výborná léta a ve žlutočerném dresu před dvanácti lety získal bundesligový titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický si zatím zahrál mnohem více v reprezentačním dresu, než na klubové úrovni.

Článek

V londýnském celku zatím nedostal pořádnou příležitost. Manažer Kanonýrů Arséne Wenger nasadil Rosického jen na 60 sekund v předkole Ligy mistrů na hřišti Besiktase a předtím na 21 minut v utkání FA Community Shield proti Manchesteru City.

V Premier League dosud český záložník jen vysedával na lavičce, na sobotní utkání se Citizens se dokonce díval pouze z tribuny. „Co se týká herního vytížení, je to strašně špatné, ještě jsem nedostal ani čuchnout. Mám pocit, že bych mužstvu pomohl. Ale bohužel, sám se do zápasu poslat nemohu," konstatoval Rosický během nedávného reprezentačního srazu.

Wenger musí v Dortmundu chtě nechtě protočit sestavu. Částečně ho k tomu donutila zranění - obránce Nacho Monreal má problémy se zády, Caluma Chamberse trápí angína, Mathieu Debuchy má poraněný kotník a podle posledních zpráv ho čeká dvouměsíční pauza. Poněkud rozpačitý start do nové sezóny prožívá i hvězdný Mesut Özil, což je jeden z konkurentů českého reprezentačního kapitána v boji o základní jedenáctku. „Musím být nachystaný na okamžik, kdy příležitost dostanu. A pak ji využít," řekl v minulém týdnu Rosický.

Potíže před šlágrem skupiny D má také Dortmund. Zdravotní problémy mají největší hvězdy Marco Reus, Mats Hummels, Ilkay Gündogan nebo Nuri Sahin a ani jeden z nich se v úterním zápase v osmdesátitisícovém Signal Iduna Parku nepředstaví. Borussia i Arsenal jsou favority na postup do osmifinále, kromě nich ještě ve skupině D účinkují Galatasaray Istanbul a Anderlecht Brusel.

Reklama