Hlavní obsah

Schick zahodil penaltu, Leverkusen opět prohrál. Vydrží to trenér?

Tuhle sezonu to prostě nešlape. Po skvělém minulém ročníku se Bayer Leverkusen trápí, po vysoké ligové porážce na půdě Bayernu nedokázal zvítězit ani na hřišti Porta v Lize mistrů. Portugalský celek vyhrál 2:0, navíc podobně jako v Lize národů proti Portugalsku neproměnil pokutový kop Patrik Schick. Některé zahraniční zdroje již spekulují, že neuspokojivé výsledky se brzy stanou osudnými kouči Leverkusenu Gerardu Seoaneovi.

Foto: Luis Vieira, ČTK/AP

Zklamaný kouč Leverkusenu Gerardo Seoane

Článek

Německý celek do utkání nastoupil jak s Patrikem Schickem, tak Adamem Hložkem v základní sestavě a mohl jít brzy do vedení. Branku Calluma Hudson-Odoie ale nakonec po konzultaci se sudími u videa rozhodčí odvolal. Krátce před poločasovým hvizdem byla stejným způsobem překažena i radost Porta, o níž se zasloužil Íránec Mehdi Taremi.

Pak mohla přijít velká chvíle Patrika Schicka, když stoper portugalského celku David Carmo zahrál rukou v pokutovém území. Český reprezentant narozdíl od utkání národního týmu dokázal z puntíku trefit branku, jenže brankář Diogo Costa se proti jeho penaltě zaskvěl parádním zákrokem. Ve druhém dějství Porto rozhodlo o vítězství dvěma góly, o které se postarali střídající Zaidu a Galemo. Ti tak svému mužstvu obstarali první vítězství v letošním ročníku milionářské soutěže.

„Mám radost, že jsem pomohl týmu. Důležitost utkání jsme si uvědomovali, už jsme konečně potřebovali získat tři body. Za týden nás čeká v Německu samozřejmě obtížný zápas, ale věříme, že tento výsledek dokážeme zopakovat," hleděl do budoucna gólman Porta Diogo Costa.

Forvard Leverkuenu Hudson-Odoi byl pochopitelně daleko méně šťastný. „Hráli jsme dobře, měli šance ke skórování ale bohužel si nakonec neodvážíme vůbec nic. Nejsem si jistý, že rozhodla ta neproměněná penalta, ale samozřejmě by nám otevření skóre pomohlo. Jednoduše musíme dále tvrdě pracovat," nechal se slyšet šikovný křídelník, hostující v Bayeru z londýnské Chelsea.

Bude ale práce Leverkusenu pokračovat pod současným koučem Gerardem Seoanem, nebo dojde na lavičce ke změně? Kometa loňské sezóny německé nejvyšší soutěže je v Bundeslize zatím na sestupové sedmnácté pozici a v Champions League vyhrála pouze jednou ze tří pokusů.

Foto: Luis Vieira, ČTK/AP

Patrik Schick vysílá projektil z penaltového puntíku na branku Porta. Tentokrát měl navrch gólman.

V kuloárech se spekuluje o tom, že by se trenérského kormidla mohl ujmout bývalý skvělý záložník Xabi Alonso, jenž zatím koučuje rezervu Realu Sociedad. Jak se celá situace vyvine se dozvíme v následujících dnech, jisté ale je, že pod Seoanem se pořádně kýve pomyslná židle.

Reklama