Hlavní obsah

Simeoneho válečníci mašírují Ligou mistrů, Milán dostal od Atlétika další ránu

Madrid

Atlético je spolu s městským rivalem Realem jediným týmem, který v této sezóně fotbalové Ligy mistrů ještě neprohrál. Madridský tým si v osmifinále zcela hladce poradil s AC Milán. Po výhře 1:0 venku triumfoval v úterní domácí odvetě 4:1. Jedenáctka kolem kanonýra Diega Costy se tak stává černým koněm soutěže. Do čtvrtfinále Ligy mistrů postoupila poprvé od roku 1997.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Diego Costa (vpravo) oslavuje se spoluhráčem z Atlétika Raúlem Garcíou svoji trefu do sítě AC Milán.

Článek

Stačila jim k postupu i remíza, ale kdepak Atlético. Nebohý AC Milán si pořádně vychutnalo.

„Odveta byla pro tým velmi důležitá. Je to historický postup, jsem z výsledku nadšený. Na hřišti mám skutečné  bojovníky," jásal trenér Diego Simeone.

„Atmosféra byla skvělá, nezapomenutelná noc... Začali jsme lépe než soupeř, ale po našem prvním gólu dokázali vyrovnat. Věděl jsem, že se Milán nevzdá, vždyť mají Abateho, Kaká, Balotelliho... Ale moji hráči byli ve druhém poločase prostě lepší," líčil spokojený kouč.

V Madridu se nevyhrává. Atlético zvítězilo v 16 z posledních 17 domácích zápasů v evropských pohárech. „Musíme pokračovat v nastoupené cestě. Na čtvrtfinále jsme čekali dlouho, ale teď se jím nechci rozptylovat. Určitě dostaneme těžkého soupeře. Musíme si odpočinout a pokračovat v práci," zavelel Simeone.

Ve Španělsku je Milán neškodný

AC Milán už zkrátka není chloubou italského fotbalu. V domácí soutěži se krčí na desáté příčce, z Evropy se pakuje. V minulých dvou sezónách pokaždé vypadl ve vyřazovací fázi s Barcelonou, teď nestačil na Atlétiko. Vyhrál jen 4 z dosavadních 26 zápasů na španělské půdě...

Zatímco Simeone chválil své válečníky, jeho protějšek Clarence Seedorf si posteskl, že u svého týmu postrádal patřičného bojovného ducha. „Když jsme vyrovnali, kontrolovali jsme hru. Ale druhý gól Atletika pro nás představoval obrovskou ránu, na niž jsme už nedokázali reagovat," krčil rameny.

Po přestávce odpadli

Trenérská premiéra v Lize mistrů tak zkušenému hráči nevyšla. „Po přestávce nám už chyběla potřebná bojovnost. A z toho jsem zklamaný. Liga mistrů pro nás byla důležitá, teď si musíme dát cíle v Serii A. Zbývá v ní ještě jedenáct kol a nemůžeme zahodit to dobré, co jsme předvedli," upíná se Seedorf k novým nadějím.

„Dokázali jsme si, že postup byl možný, ale inkasované góly mužstvo hrozně srážejí, zvlášť v Lize mistrů. Mým úkolem je, aby kluci byli schopní bojovat až do úplného konce sezóny," předsevzal si Seedorf.

Kde se zastaví rozjeté Atlético v tomto ročníku Ligy mistrů?
ve čtvrtfinále
33,5 %
v semifinále
44,6 %
prohraje až ve finále
10,5 %
vyhraje celou soutěž
11,4 %
Celkem hlasovalo 2121 čtenářů.

Reklama

Související témata: