Hlavní obsah

Spalovač Lewandowski? Rozjetému kanonýrovi nevyšlo představení v Mnichově

Hořký návrat. Robert Lewandowski se po osmi veleúspěšných letech v Bayernu vrátil do Allianz Areny, tentokráte ale v dresu Barcelony, do níž před sezonou z mnichovského velkoklubu přišel. Povzbuzen oslnivou formou svého celku a hattrickem z úvodního utkání Ligy mistrů proti plzeňské Viktorii pomýšlel na skalp bývalého zaměstnavatele, místo obvyklého pálení ostrými ale pálil pouze šance a jeho Barcelona tak prohrála 0:2. V dresu vítězů se prosadili krátce po zahájení druhého dějství Lucas Hernández a Leroy Sané. „Tým jako Bayern neefektivitu v zakončení prostě umí trestat,“ hlesl po zápase záložník Barcelony Pedri, který také neměl ke gólu daleko.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Robert Lewandowski se proti Bayernu neprosadil

Článek

Utkání by si měli historici skoro zapsat do kronik, protože vidět Lewandowského zahodit několik tutovek patří mezi opravdu unikátní zážitky. Dvě největší měl k dispozici během první půle, v jedné z nich ale trestuhodně přestřelil a v té následující jeho hlavičku zlikvidoval čaroděj v brance Bayernu Manuel Neuer. Ten si také po utkání pořádně oddychl, protože čelit polskému snajprovi je pro každého gólmana pořádný oříšek.

„Dnes mu prostě nebylo souzeno skórovat. Moc dobře víme, čeho je Robert schopen a štěstí jsme měli hlavně v té úvodní příležitosti, kdy poslal svůj volej nad branku. Jinak jsme ale bránili velmi dobře, což mě těší," pravila po utkání mnichovská jednička mezi tyčemi a kapitán v jedné osobě.

Jeho nadřízený Julian Nagelsmann také kvitoval neočekávanou neefektivitu Lewandowského v zakončení, nezdráhal se ale jinak svého bývalého svěřence pochválit. „Z našeho pohledu jsem velmi spokojený s tím, že se mu nepodařilo skórovat, nutno ale dodat, že jinak podal velmi dobrý výkon a v mezihře byl platný," komentoval kouč Bayernu počínání 34letého forvarda.

Jeho trenérský protějšek Xavi Hernández pak pochopitelně litoval hlavně zahozených gólovek. „Vytvořili jsme si snad nějakých šest nebo sedm šancí ke skórování, nedokázali jsme je ale proměnit a krutě jsme za to zaplatili. Prohra pochopitelně zkomplikovala naši situaci, věřím ale, že se z našich chyb úspěšně poučíme, což by nám mělo pomoci do dalších utkání," uzavřel barcelonský lodivod.

Reklama