Hlavní obsah

Kodaň se nadřela, nakonec zvítězila. Proti Spartě má den k dobru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco fotbalisté Sparty se teprve chystají na sobotní podvečerní utkání v Jablonci, jejich pohárový soupeř už má zápas ve svojí domácí soutěži za sebou. Hráči FC Kodaň v pátek večer na Parken stadionu porazili Odense 2:1. Favorit doma prohrával a vítězný gól vstřelil až v poslední minutě. „Přibližně 80 minut z 90 hrajeme excelentně a vytváříme si mnoho nebezpečných situací,“ varuje do Prahy trenér Jacob Neestrup. Po čtyřech kolech dánské ligy má jeho tým plný bodový zisk.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů skončil v úterý v Kodani bez branek. Odveta je na programu v úterý v Praze, oba soupeři však museli nejprve rychle přeladit na domácí ligu.

Kodaň už má odpracováno. Kouč Neestrup udělal proti duelu se Spartou pět změn v základní sestavě. Protože se však zápas s Odense nevyvíjel podle jeho představ a hosté se dokonce ujali vedení, postupně se všech pět hráčů, kteří byli proti Spartě v základu, zvedlo z lavičky a přišli zápas zachraňovat.

Nakonec úspěšně. Nejprve střídající Lerager vyrovnal, v samém závěru pak Achúri skóre otočil.

Dánská fotbalová liga - 4. kolo:
FC Kodaň - Odense 2:1 (0:0)
Branky: 77. Lerager, 90. Achúri - 57. Nouck.
Kodaň: Grabara - Jelert, Vavro, Boilesen (58. C. Sörensen), Diks - Claesson (58. Falk), Clem (74. Lerager), Goncalves - Bardghji (46. Elyounoussi), Óskarsson (58. Larsson), Achúri. Trenér: Neestrup.

„Zachováváme chladnou hlavu a nestresujeme se, i když prohráváme, ale nadále si vytváříme mnoho útočných příležitostí proti týmu, který ke konci už jen brání. Nebyl jsem ani moc nervózní, když to bylo stále 1:1. Až do konce jsem věřil, že můžeme vyhrát," líčí trenér Jacob Neestrup.

Také Spartu jeho hoši v závěru s vydatným přispěním střídajících hráčů přimáčkli před vlastní branku. A historie se před zraky 25 tisíc diváků v pátek opakovala.

„Znovu ukazujeme, jak je důležité mít širokou a hladovou lavičku s hráči, kteří nastoupí a pokračují tam, kde ostatní skončili. A když je Boilesen zpět s dovednostmi, které má, máme nyní také konkurenční situaci v oblasti středních obránců, která chyběla, když byl on i Chočolava mimo," vítá kouč návrat klíčového stopera, který proti Spartě nehrál, a čeká ještě na jeho gruzínského parťáka.

Pokud jde o úterní odvetu, Kodaň absolvuje svůj pondělní předzápasový trénink v Dánsku a do Prahy pak přiletí v pozdních odpoledních hodinách.

Reklama