Hlavní obsah

Staněk bude Plzni chybět asi i na Bayernu! Chce chytat, ale s největší pravděpodobností nenastoupí, řekl Horváth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po barcelonském Camp Nou se vrátí na další významný stadion. Před devíti lety vedl Pavel Horváth Plzeň proti Bayernu v Lize mistrů. V Allianz Areně si viktoriáni vlastně jen zaběhali, odjedli s pěti góly (0:5), aniž by vystřelili na bránu. V úterý se v Mnichově představí znovu. Dopadnou líp než na podzim 2013?

Směr Bayern. Fotbalisté Plzně odjeli do Mnichova. Brankář Staněk nejspíš chytat nebudeVideo: Sport.cz

 
Článek

„Zápas před devíti lety lze shrnout do pár slov. Horko na hřišti, plný stadion, nepotkali jsme se s míčem, dostali jsme bůra. Nevím, jestli lze zkušenosti z toho utkání přenést na hráče. S takovým soupeřem se samozřejmě v české lize nesetkáte. Podobně jako Barcelona nebo Inter má i Bayern nejlepší hráče z celého světa. My se s nimi pokusíme srovnat. Uvidíme, na co to bude stačit," pravil nynější plzeňský asistent Horváth.

Do Mnichova odcestovala s výpravou Plzně také brankářská jednička Jindřich Staněk, který kvůli zranění vynechal sobotní ligový duel na Bohemians (1:1). Ani v Allianz Areně si ale s největší pravděpodobností mezi tyče nestoupne.

„Cítí stále problém s ramenem, s největší pravděpodobností nenastoupí. Jindra je samorost, má posunutý práh bolesti, chytat by chtěl. Na tento zápas ale asi připravený nebude," podotkl Horváth.

Stejně jako v Ďolíčku tak v úterý večer v Mnichově půjde do brány Marián Tvrdoň. „Měl na Bohemce výborné zákroky, mužstvo podržel. Budeme věřit tomu, že se mu bude dařit dál. Bude to pro něj křest ohněm, vždyť před rokem chytal v Ústí nad Labem. Je hezký, že fotbal píše tyto příběhy," uvedl Horváth.

Bayern vstoupil do sezony vlažně, v německé lize poztrácel spoustu bodů. Dodává slabší forma německého mistra viktoriánům kuráž? „Výsledkově se dá říct, že formu úplně nemá. Ale když se podíváte na statistiky jeho zápasů, na poměr střel, tak Bayern rozhodně herní formu má. Nedařilo se mu jen proměňovat šance. Abychom mohli uspět, musíme podat všichni nadstandardní výkony a věřit, že Bayern nebude mít svůj den," doplnil Horváth.

Vzhledem k příznivé vzdálenosti viktoriáni do Mnichova cestují autobusem, od 19 hodin absolvují předzápasový trénink v Allianz Areně. Úterní zápas začíná v 18.45, přímý přenos vysílá Premier Sport 2 (online reportáž na Sport.cz).

Reklama