Hlavní obsah

Stres opadl. Jsme uvolnění. Hlavní je hrát sebevědomě a s odvahou, přemítá Souček

Milán

Už jen pár hodin dělí fotbalovou Slavii od návratu do Ligy mistrů. Pražané se mezi evropskou klubovou elitu vrací po dvanácti letech. Ze současného hráčského kádru tehdejší bitvy nepamatuje nikdo. V kádru, který nastoupí v úterý večer na San Siru proti Interu Milán, je navíc jediný klubový odchovanec Tomáš Souček. "Bude to nejvíc, co mohu zažít," culil se čtyřiadvacetiletý záložník, než vyběhl na legendární stadion k předzápasovému tréninku.

Foto: slavia.cz/Martin Malý

Tomáš Souček na tiskové konferenci v Miláně před utkáním Ligy mistrů s Interem.

Článek

V jakém rozpoložení jste vy a vaši spoluhráči před úvodním duelem Slavie ve skupině F Ligy mistrů na hřišti Interu Milán? Cloumá s vámi nervozita?

První zápas na San Siru je svátek pro všechny. Všichni se ohromným způsobem těšíme. Zároveň nehodláme utkání jenom nějak odehrát, ale chceme uspět.

Inter hraje domácí zápasy na San Siru. Jak arénu, která byl otevřena už v roce 1926 a posléze rekonstruována pro mistrovství světa 1990, vnímáte?

Jde o legendární stadion s obrovskou historií, kde se hrála mimořádná utkání. Všichni cítíme, že je to jiné, než kdybychom přijili na nově postavený stadion. Jsme rádi, že začínáme právě tady.

Prostřednictvím několika videorozborů vás trenéři připravovali na kvality protivníka. Co jste u obrazovky viděli?

Inter sice v létě změnil trenéra, přivedl výrazné posily a změnil styl, i tak první tři ligová utkání vyhrál. Lukaku v útoku představuje obrovskou sílu. Vycházeli jsme z některých situací, které byly v jejich zápasech k vidění. Musíme současně eliminovat dovednosti jejich největších individualit.

Jindřich Trpišovský na TK v Miláně při dotazu na trenéra Zdeňka ZemanaVideo: Seznam Zprávy

Trenér Trpišovský netajil, že cílem Slavie je vybojovat postup do jarní fáze evropských pohárů, což znamená skončit nejhůře na třetí příčce skupiny. Který soupeř by měl být pro Slavii nejpřijatelnější? Je právě Inter oním týmem, přes nějž chcete dál?

Se spoluhráči jsme řešili, který tým bychom chtěli překvapit. Inter byl sice ve třetím koši, ale přišli noví hráči, nový trenér. Jejich kvalita se obrovsky zvedla. Myslím, že jsou  na dost podobné úrovni jako Dortmund. Soupeři asi budou hledět na souboje s námi jako na automatický zisk tří bodů. Ale nám je jedno, zda jsme braní jako outsider. Zkusíme bodovat v každém utkání. Je obrovská výzva obrat třeba Inter Milán.

Vstupujete do nejprestižnější evropské klubové soutěže Evropy. Jde o velký psychický tlak, nebo ten po postupu přes Kluž opadl?

Potřebovali jsme zvládnout předkolo, protože základní skupina byl obrovský cíl majitelů i všech hráčů a realizačního týmu. Nyní budeme uvolnění. Proti Kluži byl stres obrovský. Nechtěli a nesměli jsme udělat chybu. Ale to už opadlo. Věřím, že nám hodně pomohou zkušenosti z loňské sezony, kdy jsme narazili na Sevillu či Chelsea. Hlavní je si věřit, hrát sebevědomě a nebát se, přestože proti nám bude stát gigant jakým je Inter Milán.

Reklama

Související témata: