Hlavní obsah

Tohle bude Lukakua strašit dlouho. Jak je možné, že jsme nedali gól, nechápal Inzaghi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tu šanci asi z myšlenek jen tak nevymaže. Útočník Interu Milán Romelu Lukaku mohl v samotném závěru finále Ligy mistrů s Manchesterem City srovnat a vystřelit alespoň prodloužení, jenže obrovskou šanci neproměnil. Nerazzurri prohráli 0:1.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Trenér Interu Milán Simone Inzaghi v akci během finále Ligy mistrů.

Článek

Do konce základní hrací doby chyběly dvě minuty, když měl Lukaku na hlavě vyrovnání. Jeho prudkou střelu z malého vápna však nohou zázračně vyrazil gólman Ederson a Lukaku se chytal za hlavu. Tohle měl proměnit! Ederson pak vytáhl další fantastický zákrok ještě v poslední minutě nastaveného času, kdy reflexivně vyrazil hlavičku po rohovém kopu.

„Stále se divím tomu, jak je možné, že jsme na konci nedali gól. Určitě jsme si zasloužili víc," nechápal kouč italského mužstva Simone Inzaghi.

Řešit se však bude především Lukakuovo selhání. 30letého útočníka dokonce fanoušci na sociálních sítích škodolibě pasovali do role nejlepšího hráče Manchesteru City...

„Ta hlavička na malém vápně ho bude strašit. Bude se s tím muset vyrovnat, stejně tak jako se s tímhle musel vyrovnat po mistrovství světa," připomněl v rozhovoru pro CBS Sports bývalý útočník Thierry Henry vyřazení Lukakua a spol. na světovém šampionátu v Kataru. V týmu Belgie byl asistentem a Rudí ďáblové nepostoupili ze skupiny, když v posledním zápase remizovali 0:0 s Chorvatskem a Lukaku zahodil několik solidních šancí.

Tehdy nastoupil do druhého poločasu, a i v Istanbulu začal na lavičce. V 57. minutě vystřídal Edina Džeka. A neuběhla ani čtvrthodina, když jeho spoluhráč Federico Dimarco mohl vyrovnat. Jeho hlavička se od břevna odrazila zpátky k němu, druhý pokus už směřoval do branky, ale smolně před sebou trefil právě Lukakua...

Foto: Murad Sezer, Reuters

Stefan de Vrij ilustruje smutek fotbalistů Interu Milán...

„Myslím, že v této situace to měl těžké, ale fanoušci ho budou stejně vinit. Musí se s tím naučit žít. Já jsem finále prohrál i vyhrál, někdy prostě nejste na správné straně," doplnil Henry. „Bohužel, nedali jsme gól," hořekoval Dimarco. „Jsme zklamaní, že jsme prohráli ten nejdůležitější zápas, i když jsme hráli vyrovnanou partii s týmem vybudovaným k tomu, aby soutěž vyhrál," konstatoval.

Inzaghi své hráče ocenil. „Pogratuloval jsem jim, byli skvělí, hráli velký zápas. Prohráli jsme finále, které jsme chtěli vyhrát za každou cenu, ale můžeme na sebe být hrdí," ocenil i přes prohru výkon svého týmu. „Ani jednoho hráče bych nevyměnil a celý svět viděl proč. Velmi silnému mužstvu jsme toho moc nedovolili. Jsme hodně zklamaní, ale to je normální. Prohrát je ve sportu to nejhorší. Ale můžeme se od toho odrazit v příští sezoně. Ukázali jsme si, že můžeme konkurovat i na takové úrovni," uzavřel Inzaghi pozitivně.

Reklama