Hlavní obsah

Trenér Tiraspolu před bitvou s českým mistrem: Plzeň? Hodně slušný tým!

Trenér fotbalistů Tiraspolu Stjepan Tomas si po postupu přes Maribor pochvaloval atmosféru v azylu v Kišiněvě, kde jeho svěřenci v úterý na úvod 3. předkola Ligy mistrů přivítají Plzeň. Chorvatský kouč označil úřadující české šampiony za hodně slušný tým.

Sestřih zápasu 2. předkola Ligy mistrů Viktoria Plzeň - HJK HelsinkyVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Šeriff hraje domácí pohárová utkání v Kišiněvě, protože Tiraspol leží v prorusky orientované separatistické oblasti Podněstří, kde se z rozhodnutí UEFA nemohou konat zápasy evropských soutěží kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

Moldavští mistři po úvodní remíze 0:0 v Mariboru na Stadionu Zimbru, který byl zaplněn z 80 procent, zvítězili 1:0 gólem střídajícího Moma Yansanea z 88. minuty. "Chci poděkovat fanouškům. Atmosféra byla opravdu fotbalová. Připadalo mi to, jako bychom hráli na vlastním stadionu," citoval Tomase klubový web.

O Plzni, která ve 2. předkole vyřadila Helsinky po výhrách 2:1 venku a 5:0 doma, na tiskové konferenci příliš hovořit nechtěl. "Viktoria je hodně slušný tým, ale v první řadě musíme postupně zvyšovat kvalitu vlastní hry," upozornil Tomas. "Stanovili jsme si cíle a jdeme krok za krokem. Samozřejmě sníme o tom, že zase postoupíme do skupiny Ligy mistrů," doplnil šestačtyřicetiletý trenér.

Prožívám krásný období v kariéře, těší Jana Sýkoru. Hraje se mi tady skvěle!Video: Sport.cz, FC Viktoria Plzeň

Tiraspol se v nové sezoně zatím trápí v ofenzivě. Ve čtyřech utkáních v předkolech Ligy mistrů dal Šeriff pouze dva góly, ale jeden z nich byl vlastní od Igora Saviče z Mostaru.

"Do útoku jsme přivedli nového hráče (Kaye) Tejana. Musí se tady adaptovat, ale doufáme, že nám pomůže. Měli jsme dost gólových příležitostí, ale tohle je vlastně nový tým a potřebuje čas. Nejdůležitější je, že jsme ve čtyřech zápasech ani jednou neinkasovali," uvedl Tomas, jenž vede Tiraspol od léta.

Zažili jsme dneska krásný večer, hřálo u srdce trenéra Michala BílkaVideo: Sport.cz

Cení si postupů přes Mostar a Maribor. "Pocházím z bývalé Jugoslávie. Narodil jsem se v Bosně a dobře znám Zrinjski i Maribor. Bosenskou a slovinskou ligu samozřejmě sleduji. Nejdůležitější je, že jsme vyhráli a vyřadili tyto silné soupeře,"dodal bývalý chorvatský reprezentant.

Reklama

Související témata: