Hlavní obsah

Uškodily nám letní odchody, řekl po historickém debaklu kapitán Ajaxu

Podle kapitána fotbalistů Ajaxu Amsterodam Dušana Tadiče se na nepřesvědčivém vstupu do sezony projevuje množství odchodů v letním přestupovém okně. Nizozemští šampioni uhráli z posledních čtyř soutěžních utkání jedinou remízu a v úterý navíc utrpěli v Lize mistrů historický domácí debakl 1:6 s Neapolí.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Fotbalisté Ajaxu nebudou na zápas s Neapolí rádi vzpomínat

Článek

Ajax v létě opustily opory Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Antony nebo Sébastien Haller. "Je to složité, máme sedm osm nových hráčů. Potřebujeme na začátku víc zápasů, než se sehrajeme a dostaneme do rytmu," řekl novinářům Tadič, jenž kvůli červené kartě utkání nedohrál.

Nizozemský velkoklub utrpěl nejvyšší porážku od roku 1964. Tehdy podlehl v ligovém duelu 4:9 Feyenoordu Rotterdam. V evropských pohárech inkasoval Ajax šestkrát na domácí půdě poprvé v historii.

"Je to pro nás rána. Dostali jsme příliš snadné a laciné góly," řekl kouč Alfred Schreuder, jenž na začátku sezony nahradil nového trenéra Manchesteru United Erika ten Haga. "Takovou porážku jsem samozřejmě nečekal. Neapol hrála skvělý fotbal, s velkým sebevědomím a odvahou na míči. Na rozdíl od nás," mrzelo devětačtyřicetiletého Nizozemce.

Ajaxu vážně hrozí, že se neprobojuje do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Na favorizovaný Liverpool ztrácí ze třetího místa tři body, na Neapol dokonce bodů šest. Příští týden ho čeká odveta v Itálii.

"V posledních týdnech jsme neudělali příliš velký pokrok. V některých fázích zápasu jsme příliš lehkovážní, nedůslední. To mi dělá starosti, alespoň ale víme, na čem pracovat," dodal Schreuder.

Reklama

Související témata: