Hlavní obsah

Úsměvné přivítání na letišti. Barcelonu nenávidím, držím vám palce, hlásil španělský turista!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciál s plzeňskou výpravou to vzal v úterý dopoledne stylově. Z Prahy nabral kurz Mnichov, pak proletěl nad Milánem, po poledni dosedl v Barceloně. Právě s giganty z těchto měst se Viktoria střetne ve skupině Ligy mistrů. Rozehraje ji ve středu večer v chrámu katalánského gigantu Camp Nou.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Radost hráčů Barcelony po vstřelené brance.

Článek

Barcelona (od našeho zpravodaje) - Barcelona přivítala Západočechy 31stupňovým horkem. Avšak mnohem snesitelnějším než nedávno v Baku při úvodním duelu play off s Karabachem. Když vyšli viktoriáni z příletové haly letiště El Prat a nasedli do autobusu, všiml si starší muž na chodníku tabulky Viktoria Plzeň za předním sklem.

„Nenávidím Barcelonu. Zítra vám budu držet palce, ať vyhrajete," volal s úsměvem Španěl. Takový scénář by však byl obrovskou senzací. Za Barcelonu už sice nehrají Messi ani Iniesta, ale trenér Xavi tvoří silný tým v čele s vynikajícími mladíky Gavim a Pedrim a zkušeným kanonýrem Lewandowským.

„Je to jiný fotbalový svět. Ale zažil jsem už zápasy s Realem Madrid," podotkl Milan Havel, který bude mít s parťáky v obraně téměř nadlidský úkol. Uhlídat Lewandowského, který dal po letním příchodu do Barcelony už pět gólů.

„Má všechno. Umí si naběhnout i za obranu, je neskutečně silný na míči. Recept se na něho těžko hledá, ale budu se snažit něco najít. Potkal už jsem Ronalda, Benzemu, kteří jsou minimálně na stejné úrovni. Každopádně Lewandowski patří k absolutní špičce, rád ho sleduju v televizi," pověděl plzeňský obránce.

„Není to ale jenom o něm, kvalita Barcelony směrem dopředu je obrovská. Jsou tam i Dembélé, Rafinha, Depay, Torres. Neskutečná kvalita. Samozřejmě, že bod by byl skvělý úspěch," dodal Havel.

Viktoriáni v úterý absolvují předzápasový trénink na Camp Nou (od 19 hodin), ve středu v 21 hodin se na stejném místě postaví velkému favoritovi (Nova Sport 3).

Reklama