Hlavní obsah

V Aténách začal soud s fanoušky Dinama kvůli ubodání příznivce AEK

Aktualizováno

V Aténách začal soud s fotbalovými fanoušky Dinama Záhřeb, kteří čelí podezření z podílu na smrti příznivce AEK Atény před úterním zápasem 3. předkola Ligy mistrů. Trojice soudců dnes vyslechla vice než desítku stíhaných a nařídila uvalení vazby na dva obviněné, informovala agentura AFP.

Foto: Louiza Vradi, Reuters

Fanoušky v Aténách přivádějí k soudu.

Článek

Podle agentury AP se před soudní budovou shromáždily asi dvě stovky příznivců AEK, kteří házeli na přítomné policisty láhve a další předměty. Policie dnes nikoho nezadržela. Výslechy obviněných by měly skončit do nedělního večera.

Při úterních nepokojích poblíž stadionu bylo zraněno a převezeno do nemocnice deset lidí. Fanoušci z obou táborů na sebe házeli světlice, výbušniny a kameny. Devětadvacetiletý muž, jehož rodina identifikovala jako Michalise Katsurise, podlehl bodným ranám. Řecká policie zatkla desítky lidí přímo na místě, další při pokusu opustit zemi.

Soud hromadně obvinil 103 podezřelých, z toho 97 chorvatských občanů. Obvinění zahrnuje také napadení a nedovolené držení a použití výbušného materiálu. Podle agentury AP je pravděpodobné, že obvinění z vraždy bude s postupem vyšetřování u většiny z nich staženo.

Zabitého fanouška dnes rodina pochovala. Pohřbu a smutečního průvodu na předměstí Atén se zúčastnily stovky lidí, mnoho z nich oblečených v černé a žluté - barvách AEK. Rakev vyprovázel potlesk.

UEFA zápas potenciálních soupeřů Sparty v play off Evropské ligy odložila. Hrát se bude jako odveta v sobotu 19. srpna.

Reklama