Hlavní obsah

Vaclíkova Sevilla je extrémně motivovaná, vyřazení odvrací také Juventus

Dortmund

Poslední český zástupce na scéně prestižní soutěže je v nesnázích. V úterý večer se rozhodne o prvních čtvrtfinalistech fotbalové Ligy mistrů. Juventus Turín v domácí osmifinálové odvetě s Portem zkusí dohnat ztrátu 1:2. Sevilla s reprezentačním brankářem Tomášem Vaclíkem bude hrozbu vyřazení odvracet v Dortmundu, který před třemi týdny ve Španělsku zvítězil 3:2. Obě utkání mají výkop ve 21:00 a můžete je sledovat v online reportážích na Sport.cz. Přímé přenosy vysílá O2 TV Sport.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Tomáš Vaclík ze Sevilly řeší spletitou situaci při utkání s Barcelonou.

Článek

Musel si na šanci počkat dlouho. Tomáš Vaclík kvůli zranění brankářské jedničky Jasína Bunúa odchytal poslední dva soutěžní zápasy, ale Sevilla v obou případech vyšla naprázdno. Nejprve v Barceloně prohrála po prodloužení 0:3 a vypadla v semifinále Španělského poháru. V sobotu pak v La Lize nečekaně podlehla Elche 1:2.

Vaclíkův tým je stále ve hře. Sebevědomí Dortmundu utrpělo po čtyřech triumfech napříč všemi soutěžemi za sebou víkendovou prohrou s Bayernem Mnichov 2:4. Navíc kanonýr Erling Braut Haaland, který v Seville vstřelil dva góly, musel předčasně opustit hřiště po tvrdém zákroku Jeroma Boatenga.

Je otázkou, zda se stihne dát do pořádku, stejně jako Jadon Sancho, Raphael Guerreiro či Gio Reyna.

Sestřih osmifinále Ligy mistrů Sevilla - DortmundVideo: O2 TV Sport

„Proti Bayernu jsme nehráli dostatečně dobře. Jeden z nejlepších týmů na světě toho využil. Porážku teď ale musíme hodit za hlavu, protože nás čeká nová výzva," zdůrazňuje záložník Emre Can.

Seville se od porážky v prvním zápase s Dortmundem nedaří, prohrála tři ze čtyř duelů.

„Už se soustředíme jen na to, co přijde. Momentálně se cítíme špatně, ale musíme zvednout hlavy a připravit se na Ligu mistrů. Jsme extrémně motivováni a do výkopu budeme pracovat na mentální i fyzické regeneraci hráčů," vyhlašuje trenér Julen Lopetegui, který již podle oficiální klubové stránky může počítat s brankářem Jasínem Bunúem i obráncem Julesem Koundem.

Studio s internacionálem
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu od 20:20 bývalého reprezentanta Jana Poláka a také Miroslava Jirkala, známého fotbalového experta a trenéra. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: