Hlavní obsah

Van Nistelrooy a Salah se klaní, Haaland má další rekord. Bayern srazila i výstavní dělovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokáže se adaptovat na Premier League? Dostane se do základu Manchesteru City? Může být rozdílovým hráčem jako v Dortmundu? Odpověď na všechny otázky je jasná – ano. Útočník Erling Haaland nepřestává udivovat fotbalový svět a rekordní 45. trefou v sezoně pomohl k více než slibné výhře 3:0 v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. Nezářil ale jen on, vše parádním projektilem odstartoval Rodri.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Erling Haaland slaví svůj 45. gól v sezoně, kterým pomohl k výhře 3:0 v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.

Článek

Ano, pětačtyřicet zásahů během jednoho ročníku ještě nikdy žádný hráč z Premier League nezaznamenal. Haaland překonal výkony Ruuda van Nistelrooye ze sezony 2002/2003 a Mohameda Salaha o patnáct let později (oba 44 branek). Jenže 22letému Norovi zbývá ještě, pokud se nezraní, minimálně 11 duelů. Uvidíme, třeba zaútočí i na absolutně rekordní počin Lionela Messiho. Argentinec zvládl v sezoně 2011/2012 neuvěřitelných 73 zářezů.

Proti Bayernu Haaland dlouho mlčel, až nastala 70. minuta. Angličané využili chybu v rozehrávce, vytáhlý forvard nadýchaným centrem našel Bernarda Silvu a ten hlavou zvýšil na 2:0. Za šest minut se prosadil i sám blonďatý Nor a o osudu utkání bylo jasno. „Je to neuvěřitelný výsledek, ale vím, co to znamená jet do Mnichova. Musíme se připravit, abychom odrazili kvalitu, kterou soupeř má," prohlásil trenér Pep Guardiola.

Haaland zaznamenal v aktuálním ročníku Ligy mistrů už 11. trefu. Jen tři góly ho dělí od nejlepšího počinu Messiho, čtyři schází na dorovnání Karima Benzemy a šest na rekord Cristiana Ronalda. „Víme, že City umí střílet góly, víme, že jsou skvělí směrem dopředu. A Haaland obzvlášť," chválil pro BBC bývalý anglický reprezentant Dion Dublin.

„Několik obdivuhodných výkonů hráčů City dnes večer. Vynikající," přidal se na sociálních sítích historicky nejlepší kanonýr Premier League Alan Shearer. „Možná právě nastal čas pro Manchester City," poukázal pak Gary Lineker na fakt, že movitý klub na premiérový triumf v Lize mistrů teprve čeká.

Letos by se mohlo zadařit, byť nejen odveta v Mnichově bude i přes výrazný náskok těžká. „Nemyslíme si, že je hotovo. Jsou dobrým týmem. S výkonem jsme spokojeni, ale pokusíme se vyhrát i venku," pravil záložník Rodri, jenž celé představení na Etihad Stadium odšpuntoval. Ve 27. minutě si několik metrů za pokutovým územím připravil míč na levačku a zakroutil ho parádně k tyči.

„Bylo pro mě velmi zvláštní vstřelit svůj první gól v Lize mistrů. V tu chvíli jsme se trochu trápili, protože oni jsou skvělý tým," konstatoval Španěl po utkání. „Neuvěřitelný gól," chválil ale Guardiola.

Odveta je v plánu ve středu, vítěz dvojutkání nastoupí v semifinále proti lepšímu z dvojice Real Madrid a Chelsea. Guardiola ví, že jeho tým nesmí nic podcenit. „Prvních patnáct minut druhého poločasu byli lepší, měli šance. Poté jsme ale něco upravili. Dlouho to byl vyrovnaný zápas," uvědomuje si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články