Hlavní obsah

Velký smolař De Bruyne zase nedohrál, přesto slaví. Je to úžasné, raduje se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by pro něj finále Ligy mistrů byla zakletá. Jeden z klíčových hráčů Manchesteru City Kevin de Bruyne znovu nedohrál poslední zápas o „ušatý“ pohár kvůli zranění. Tentokrát však tým Pepa Guardioly i bez svého klíčového hráče vyhrál. Citizens porazili Inter Milán 1:0. "Dlouho jsme na tohle dřeli, je to úžasné," jásal.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Kevin De Bruyne už tuší, že je zle...

Článek
Fotogalerie

Neuvěřitelný pech provází De Bruyneho v největším zápase na klubové scéně. Před dvěma roky při finále proti Chelsea v Portu musel po střetu s obráncem Rüdigerem po hodině hry střídat. Se zlomeným nosem a očnicí skončil v nemocnici. Citizens padli 0:1. „Samozřejmě jsem zklamaný, ale my se vrátíme," vyťukal tehdy na Twitter.

Slib splnil v této sezoně, jenže v Istanbulu opět musel kousat nucené střídání. Teď ze hřiště putoval už v prvním poločase kvůli svalovému zranění. "Poslední dva měsíce byly těžké. Měl jsem velké problémy se stehenním svalem a teď jsem si ho natrhl," vysvětlil De Bruyne. Na hřišti ho ve 36. minutě nahradil Phil Foden. A 31letý záložník zbytek zápasu sledoval z lavičky.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Nebreč... Erling Haaland z Manchesteru City utěšuje zraněného Kevina De Bruyneho.

„Obrovská ztráta pro City, jde o rozdílového hráče," okomentoval pro BBC bývalý hráč Manchesteru Michael Brown ztrátu. Dokud byl De Bruyne ještě na hřišti, svůj um ukázal například ve 28. minutě, kdy nádherně vysunul Haalanda a ten neproměnil největší šanci před přestávkou.

„Už jak odcházel, bylo vidět, jak z toho byl Haaland trochu rozhozený a kroutil hlavou," pověděl ve studiu Nova Sport 3 bývalý reprezentant Martin Jiránek.

Jenže zatímco před dvěma roky jeho parťáci padli, tentokrát zápas zvládli i bez své opory. Když v 68. minutě otevřel skóre Rodri, kamery zabraly i slavícího De Bruyneho již v triku s dlouhým rukávem. Anglický celek v dramatickém finiši uhájil těsné vedení.

"V této sezoně Ligy mistrů jsme neprohráli. Sice poslední zápas nepatřil k těm nejlepším, ale teď je čas slavit," uzavřel De Bruyne. Manchester City slaví první triumf v Lize mistrů ve své historii.

Reklama