Hlavní obsah

Vlhko, horko k zalknutí. Tak Baku přivítalo Plzeň. Věřím, že jsme dobře připraveni, říká Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciál s fotbalovou Plzní vystřihl nad Kaspickým mořem pravou zatáčku, za pár minut dosedl na rozpálenou ranvej mezinárodního letiště v Baku. Když viktoriáni vystupovali z letadla, dostali „horkou“ facku. Ázerbájdžánská metropole, kde ve středu rozehrají play off Ligy mistrů s Karabachem, je přivítala v úterý odpoledne pekelným mixem: 37 stupni a obrovskou vlhkostí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek vidí šance na postup v dvojutkání s Karabachem jako vyrovnané.

Článek

BAKU (od našeho zpravodaje) - „Ve chvíli, kdy jsme dostali Karabach, věděli jsme, že tady bude teplo. S tím jsme do Baku přijeli. Věřím, že jsme na zápas dobře připraveni," prohlásil na tiskové konferenci na stadionu Tofika Bachramova v Baku trenér Plzně Michal Bílek.

Jeho tým postupně vyřadil HJK Helsinky a Šeriff Tiraspol, teď má před sebou třetí, poslední krok. V cestě za stamilionovým pokladem, který by přinesla účast v hlavní fázi Ligy mistrů, nyní stojí Karabach.

Skoro 300 milionů korun už má Plzeň jistých, stejně tak účast v základní skupině Evropské ligy. Pokud by ale dokázala přejít i přes Karabach, získala by pro klub výrazně vyšší částku. V dvojutkání s ázerbájdžánským šampionem může jít až o půl miliardy korun (prémie 385 milionů korun za postup do hlavní fáze Ligy mistrů, plus bonus za desetiletý pohárový koeficient).

Co stojí za úspěchy Plzně? A pomůže Viktorii Jemelka? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Do předkol jsme vstupovali s tím, že se chceme probojovat do Ligy mistrů. Jsme sice moc rádi, že máme jistou Evropskou ligu, ale uděláme maximum, abychom si zahráli Champions League," pravil Bílek, podle kterého je Karabach pro Plzeň nejtěžším soupeřem v rámci předkol.

„Karabach odvádí skvělou práci, vyřadil mistry Polska, Švýcarska, Maďarska. Jeho ofenzíva je vynikající. Jestli jsem říkal, že Tiraspol má dopředu šikovné hráče, v případě Karabachu to platí dvojnásob. My jsme ale také předváděli solidní výkony, šance vidím naprosto vyrovnané," dodal Bílek.

Viktoriáni si v úterý večer vyzkoušeli trávník, kde se zítra postaví Karabachu. Čeká se vysoká návštěva, stadion pojme přes 31 tisíc diváků. Podle pořadatelů je vyprodáno. Středeční zápas začíná v 18.45 SELČ (přímý přenos vysílá Nova Sport 3, online reportáž na www.sport.cz).

Reklama