Hlavní obsah

Všechno je proti Plzni, tuší bookmakeři, i pravá ruská zima. Vrba půjde za výčep

Praha

Fotbalisté Viktorie Plzeň se v úterý v Moskvě představí ve svém předposledním utkání základní skupiny Ligy mistrů. Jediná cesta, jak se udržet v pohárové Evropě i na jaře, vede přes vítězství či remízu 2:2 a vyšší. Bookmakeři ovšem v utkání kurzem 1,8:1 jednoznačně favorizují CSKA, na remízu je kurz 3,75:1 a na Plzeň 4,9:1. Výhru ruského celku si na tiket zvolilo přesvědčivých 98 % sázkařů, zatímco smír a úspěch Viktorie pouze po jednom procentu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hořava z Viktorie a Jaka Bijol z CSKA během utkání základní skupiny Ligy mistrů v Plzni.

Článek

Plzeň potřebuje v dalším kole Ligy mistrů v Moskvě nutně zvítězit, případně divoce remizovat, aby mohla pomýšlet na třetí místo ve skupině, které zaručuje účast v jarní fázi Evropské ligy. Sázkaři tuší, že Viktoria ledovou moskevskou bitvu nezvládne.

„Procentuálně je situace podobná, jako byla před utkáním Plzně na Realu Madrid. Pokud vezmeme sázky na vítěze utkání, tak jde 98% na výhru CSKA. Zbylá dvě procenta si dělí tipy na remízu a na výhru Plzně," odkrývá náběry Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Přitom kurzově tak propastný rozdíl není. Proč jsou tedy sázkaři tak skeptičtí? „Všechno se spiklo proti Plzni. V lize se jí přestalo dařit, zraněný je kanonýr Krmenčík. CSKA navíc doma přehrálo Real Madrid a s AS Řím klub padl těsně 1:2. Navíc meteorologové na úterní večer hlásí pravou ruskou zimu. To jsou aspekty, které nikoho k sázce na překvapení nelákají," komentuje Urbanec úvahy sázkařů.

Pomalejší obrana bude mít s rychlíky potíže

Šance na postup Plzně do Evropské ligy tedy nejsou zrovna vysoké, navzdory tomu, že v prvním remízovém utkání ve Štruncových sadech byla Viktoria lepším týmem. Aktuálně je kurz na umístění Plzně do 3. místa celých 5:1, zatímco u CSKA je 1,14:1. Jasnými favority skupiny jsou od začátku Real Madrid a AS Řím.

„O postupu do play off Ligy mistrů se v Plzni nemluvilo, v třetí příčku a Evropskou ligu se ale doufalo a doufá. Právě dvojzápas s CSKA má o případném úspěchu rozhodnout, nicméně nešťastný výsledek z prvního utkání i aktuální forma Západočechů hovoří poměrně jasně," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Limberský a spol. se trápí jak herně, tak i výsledkově, absence kanonýra Krmenčíka je cítit více, než je zdrávo. Pomalejší obrana bude mít s rychlými forvardy soupeře potíže, CSKA je favoritem oprávněně. V kontextu sázky, kterou trenér Vrba před startem soutěže uzavřel se sládkem Polákem, už se plzeňský kouč pomalu může chystat za pípu," dodává Hanák.

Vrba by měl fanouškům čepovat pivo v jedné z plzeňských restaurací v případě, že jeho tým skončí ve skupině poslední...

Ve druhém utkání skupiny je v souboji AS Řím vs. Real Madrid favoritem hostující celek (2,14:1). Královský klub by si tak měl zajistit prvenství v tabulce (1,28:1) a výhodnější pozici pro jarní vyřazovací část.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid