Hlavní obsah

Vzbouří se Viktoria? Sázkaři a bookmakeři očekávají v Plzni vítězství Barcelony alespoň o dva góly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledními zápasy končí utkání v základních skupinách evropských pohárů. Plzeň je při loučení s fotbalovou Ligou mistrů znovu v roli outsidera. Západočechy čeká na domácím hřišti v kurzu 9:1 duel s Barcelonou (1,35:1), kterou už postup do další fáze Ligy mistrů také nečeká. Na remízu byl vypsán kurz 5,6:1.

Máme spoustu zraněných, ale uděláme maximum pro přijatelný výsledek, slibuje Michal BílekVideo: Sport.cz

 
Článek

První i poslední možná výhra Plzně v letošním ročníku Ligy mistrů není podle vypsaných kurzů pravděpodobná. „Z ligy na to Viktoria není zvyklá, ale tohle je prostě realita superskupiny s Bayernem, Interem a Barcelonou. Ani v posledním vystoupení doma jsme tak na Plzeň nemohli dát nižší kurz. Vždyť přijede Barcelona," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Původně byl kurz na jedničku dokonce dvouciferný. A to přesto, že je v „plzeňské" skupině rozhodnuto, když Barca vypadla z boje o play off Ligy mistrů.

Fotbalisté Barcelony v akci. Jediný soupeř Viktoriánů, který si v Plzni i zatrénovalVideo: Sport.cz

„Podcenění podle mě nehrozí. Liga mistrů se prostě hraje naplno a Barcelona bude i třeba v pozměněné sestavě extrémně nebezpečná a potrestá každou maličkost. A jak se říká, nebude to ani o počasí, žádný šok Katalánci nezažijí, když začátkem listopadu zažíváme v Čechách teploty pozdního léta," dodává s nadsázkou Urbanec.

„Plzni se ve skupině ‚smrti' nedařilo a nemůžeme jí to mít za zlé. Los byl k Západočechům nemilosrdný, tým trenéra Bílka proti sobě dostal opravdovou světovou špičku. I v případě úterního neúspěchu by Plzeň navíc nebyla první ani poslední, kdo v Lize mistrů skončil s nula body. Věřím však, že by poslední duel mohl dopadnout o něco lépe," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Barceloně totiž už také nejde o postup, třetí místo má jisté, mohla by tedy proti jasnému outsiderovi trochu riskovat, hrát nestandardně a tím také otevřít prostor pro větší šance domácích. Západočeši by se tak mohli lépe v útoku prosadit a podobně jako v úvodním duelu skórovat. Kurz 1,77:1 na to, že oba dají gól, tedy nemusí být vůbec špatnou variantou," radí Hanák.

Absence Lewandowského? Mně chybět nebude, fanouškům asi ano, říká kapitán PlzněVideo: Sport.cz

Vklady na utkání jsou nicméně rozloženy jasně v poměru 1/1/98 ve prospěch španělského giganta.

Všechna utkání ve skupině Západočeši prohráli alespoň o dvě branky a podobný výsledek v kurzu 1,82:1 tipuje většina sázkařů i před večerním kláním. Hodně se také sází na to, že padnou alespoň tři góly (1,46:1).

„Plzeň požene vpřed vyprodaná Doosan Arena, ale Barcelona se určitě nenechá zahanbit. Kvalita je tady na jejich straně. Viktorku navíc o víkendu čeká důležitý zápas proti Spartě, takže by měla šetřit síly. Příliš pravděpodobná není podle kurzů ani remíza," připomíná Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Reklama