Hlavní obsah

Wenger hovoří o finále Ligy mistrů opatrně

LONDÝN

Do finále Ligy mistrů mají po středečním duelu s Villarrealem blíž fotbalisté Arsenalu, kouč londýnského celku Arséne Wenger ale předčasné oslavy před odvetou krotí. "Rozhodně ale nepojedeme do Španělska jenom bránit," má jasno francouzský kouč, jehož svěřenci podeváté za sebou nedostali v Lize mistrů gól.

Článek

O vítězství v úvodním semifinálovém střetnutí nakonec rozhodla trefa Kola Toureho z 41. minuty, kdy se obrana Villarrealu dopustila osudné chyby a dovolila obránci Arsenalu skórovat.

"Čelili jsme velice kvalitnímu soupeři, jehož zdobí především hra ve středu pole. Výsledek je samozřejmě dobrý, ale vše rozhodne odveta. Moc jsme chtěli přidat další gól, ale byli jsme příliš nervózní v koncovce," hodnotil po utkání Wenger.

Lodivod anglického týmu věří, že příští týden protáhne jeho družina úspěšnou sérii bez obdržené branky na deset. "I v odvetě chceme udržet čisté konto. Dokázali jsme, že umíme Villarreal uhlídat. Rozhodně ale nepojedeme do Španělska s cílem jenom bránit. Chceme hrát svou hru a nastřílet nějaké góly," plánuje.

Villarreal prý hrál divadlo

Arsenal čekají v následujících dnech dva klíčové duely, Wenger ale nemá z náročného programu obavu. "Příštích šest dnů rozhodne o úspěšnosti letošní sezóny. V sobotu hrajeme s Tottenhamem, v úterý pak ve Villarrealu. Jsem přesvědčen, že to zvládneme," věří. Arsenal tři kola před koncem Premier League ztrácí na čtvrtý Tottenham, který okupuje poslední postupovou příčku do příštího ročníku Ligy mistrů, čtyři body. Má ale jedno utkání k dobru.

Po středečním duelu Wenger neskrýval rozladění nad některými hráči Villarrealu, kteří prý řešili osobní souboje teatrálními pády. "Uchýlili se ke lstivé taktice a pokoušeli se zastavit naši ofenzivu hranými pády," postěžoval si francouzský kouč.

Nespokojené hlasy zněly ale i z tábora Villarrealu. "Sudí nám v prvním poločase upřel jasnou penaltu po faulu Gilberta Silvy na José Mariho. Osobně mám pocit, že připískával Arsenalu celý zápas. Podívejte se na televizi a dáte mi zapravdu. Na druhou stranu je fakt, že to nebylo jen o rozhodčím. Nehráli jsme dobře, výhru jsme Arsenalu sami věnovali," prohlásil rozmrzele útočník španělského týmu Diego Forlán.

Pirese lanaří Villarreal

Mezi oběma semifinalisty se možná schyluje k pikantnímu přestupu. Záložník Arsenalu Robert Pires, kterému v létě vyprší smlouva na Highbury, totiž dostal od Villarrealu nabídku dvouletého kontraktu, o níž je ochoten jednat.

O možném příštím angažmá u konkurenta se ale zatím nechce bavit. "Teď je pro mě nejdůležitější pomoci Arsenalu k postupu do finále. Pak si promluvím s lidmi z Villarrealu. Je to skvělý tým a líbí se mi Španělsko i španělská liga," řekl agentuře Reuters dvaatřicetiletý exmistr světa i Evropy. O Pirese ale stojí dál i Arsenal. Anglický klub, který Pirese před šesti lety získal z Marseille, mu nabídl prodloužení smlouvy o další rok.

Reklama

Související témata: