Hlavní obsah

Z postupu Málagy do čtvrtfinále Ligy mistrů se radoval i Banderas

Madrid

Fotbalisty Málagy povzbuzoval na cestě za postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Porto i slavný herec Antonio Banderas, který se přišel na stadión svého oblíbeného týmu podívat poprvé od svých osmi let. Doufá, že Sportovní arbitrážní soud (CAS) zruší Málaze roční zákaz startů v pohárech kvůli dluhům.

Foto: Právo

Slavný herec Antonio Banderas se po letech vrátil na stadión Málagy.

Článek

"Přišel jsem se podívat na stadión poprvé od roku 1968. A hned jsem měl příležitost zažít možná nejdůležitější zápas v klubové historii," řekl Banderas po utkání pro španělskou televizi.

"Obvykle sleduji zápasy na dálku v televizi, ale být v hledišti se svými krajany byl mimořádný zážitek, který ještě umocnil tento senzační postup. Nejen klub, ale celé město si tuto radost zaslouží," dodal rodák z Málagy.

Věří, že trest nepřijde

Hollywoodská hvězda, která žije ve Spojených státech, je odmalička fanouškem letošního nováčka Ligy mistrů. Zajímá se o dění kolem klubu a doufá, že CAS změní rozhodnutí UEFA o ročním zákazu startů v evropských pohárech, pokud se do nich Málaga v příštích čtyřech letech kvalifikuje. Trest unie udělila v prosinci kvůli nesplaceným finančním závazkům vůči hráčům, jiným týmům a daňovému úřadu. Klub se následně odvolal.

"Stále čekáme na rozhodnutí CAS a doufáme, že spravedlnosti bude učiněno za dost. Je to hodně necitlivý trest, který by mohl výrazně ovlivnit španělský fotbal," prohlásil Banderas.

Obává se, že kdyby byl trest potvrzen, Málaga by ztratila motivaci. "Pokud by hráči věděli, že nemají šanci na poháry, neměli by takovou motivaci. Klub by měl dostat čas do konce sezóny, aby splatil dluhy a neměl by se trestat v průběhu sezóny," dodal španělský herec známý například z filmů Zorro, Desperado či Evita.

Reklama

Související témata: