Hlavní obsah

Začíná Liga mistrů, Real čeká skotské peklo. Nebojíme se bránit, vzkazuje Ancelotti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápasy obhájce triumfu Realu Madrid nebo hvězdami nabitého Paris Saint-Germain startuje v úterý večer nový ročník fotbalové Ligy mistrů. Španělský velkoklub cestuje jako jasný favorit na půdu Celticu Glasgow, kde tradičně panuje elektrizující atmosféra.

Foto: ČTK/AP

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti během domácího utkání španelské ligy proti Betisu.

Článek

„Real Madrid vždy byl a bude v této soutěži respektován. Nejen díky loňskému triumfu, ale i s ohledem na klubovou historii, která mluví sama za sebe. Začínáme s velkým nadšením, ale nevíme, jak se věci vyvinou. Musíme projít skupinou a vyhrát ji," vyzval před úvodním utkáním trenér Bílého baletu Carlo Ancelotti.

Základem je zvládnout úvodní střetnutí na půdě Celticu Glasgow. „Rádi útočí a nebudou nic měnit. My se nebojíme bránit, protože jsme v defenzivě silní. V minulé sezoně to byl jen z našich klíčů k úspěchu," nastínil kouč Realu. Uvědomuje si, že domácí požene zaplněný stadion. „Fanoušci jsou zde vždy úžasní. Miluji, když můj tým hraje v takové atmosféře," dodal.

Záložník Celticu Matt O'Riley už se večerního klání nemůže dočkat. „Real je pravděpodobně největší klub na světě. Je to splněný sen," těší se na duel proti historicky nejúspěšnějšímu týmu Ligy mistrů.

Aktuálně vedoucí celek skotské nejvyšší soutěže je i navzdory papírovým předpokladům odhodlaný uspět. „Chceme jim vnutit svou hru. Doufáme, že to přinese úspěch. Pokud nevěříte, že můžete vyhrát, jaký to má pak smysl?" zdůraznil O'Riley. Duel startuje ve 21:00, stejně jako souboj Lipska a Šachtaru Doněck, zbývajících účastníků skupiny F.

Mbappé: Udělám vše, abych Ligu mistrů vyhrál

Šlágrem úterního programu je ale zápas skupiny H Paris Saint-Germain proti Juventusu. Pařížané s kádrem plným útočných hvězd vstupují do nového ročníku Ligy mistrů opět s těmi největšími ambicemi. Ušatý pohár totiž nad svou hlavu ještě nikdy v historii nezvedli. Neblíže byli v sezoně 2019/2020, kdy ve finále podlehli Bayernu Mnichov. V minulém ročníku jim už v osmifinále vystavil stopku pozdější vítěz Real Madrid.

„Každý ví, že mým cílem je udělat vše pro to, abych Ligu mistrů vyhrál. Bude to velmi těžké, všechny velké týmy posílily. Budeme bojovat od začátku," burcoval na předzápasové tiskové konferenci 23letý útočník Kylian Mbappé.

Čas výkopuUtkáníSkupinaVysílá
18:45Dinamo Záhřeb–ChelseaENova Sport 4
18:45Borussia Dortmund–FC KodaňGNova Sport 3
21:00Benfica–Maccabi HaifaH
21:00Celtic Glasgow–Real MadridFNova Sport 3
21:00PSG–JuventusHPremier Sport 2
21:00Lipsko–Šachtar DoněckF
21:00Salzburg–AC MilánEPremier Sport 1
21:00Sevilla–Manchester CityGNova Sport 4

Pro PSG je prý důležité hned v prvních kolech čelit týmům, jako je Juventus. „Naši příznivci mají velká očekávání. Musíme podat dobrý výkon. Utkání přichází v pravý čas, abychom dobře odstartovali evropské dobrodružství a pokračovali v naší dobré formě," zdůraznil.

Trenér Staré dámy Massimiliano Allegri tvrdí, že jeho svěřenci nastoupí proti favoritovi číslo jedna na celkový triumf. „Musíme hrát jako tým, nesmíme dát soupeři žádný prostor. Když je hřiště otevřené, jsou velmi nebezpeční," nastínil část taktiky.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG