Hlavní obsah

Změna termínů doběhla kouče CSKA, který chtěl Spartu vidět na vlastní oči

Kouzlo nechtěného. Česká fotbalová liga měla začínat až v sobotu, ale Plzeň i Sparta nakonec sehrají své zápasy úvodního kola již v pátek. Zatímco čeští zástupci ve třetím předkole Ligy mistrů získali den na přípravu navíc, někteří fanoušci jsou termínovou změnou na poslední chvíli zaskočeni. A Leonid Sluckij ještě víc. Kouč CSKA Moskva už měl naplánováno, jak si prohlédne Spartu v Jihlavě na vlastní oči. Teď aby se rozpůlil…

Foto: Sport.cz

CSKA Moskva, soupeř pražské Sparty.

Článek

Týden už měl pěkně naplánovaný. „Česká liga začíná až v sobotu a my hrajeme v Samaře s Křídly sovětů v pátek. Pohodlně tak můžu přeletět a sledovat, jak bude náš soupeř vypadat v prvním ligovém kole," liboval si ještě o víkendu Sluckij.

Teď aby si trenér CSKA Moskva myslel, že proradní Češi přelosovali ligu kvůli němu... Až takový problém to ovšem pro ruský velkoklub samozřejmě nebude. Stejně jako výhru CSKA nad Kazaní (1:0) sledoval letenský zvěd Tomáš Požár, své lidi bude mít i Sluckij v Jihlavě.

Sparta je značka, nemůže být slabá

„Už jsme si prohlédli některé zápasy našeho pohárového soupeře z minulé sezóny. Potkali jsme se již před několika lety v Evropské lize. Sparta je značka, nemůže to být slabý tým. Už jen tím, že vždy patří mezi lídry českého fotbalu," avizuje Sluckij.

Podle něj se české týmy většinou opírají o zkušené hráče, kteří pak odcházejí do lepších evropských lig. „Současná Sparta nebude žádnou výjimkou. Pro její hráče jsou zápasy v Lize mistrů možností prodat sami sebe na další úroveň. Čekáme dva těžké zápasy - a ony takové určitě budou," ujistil Sluckij v pořadu Velký fotbal na televizním kanálu Rusko 2.

Postoupí fotbalisté Sparty přes CSKA Moskva do další fáze Ligy mistrů?
Ano
40,9 %
Ne
59,1 %
Celkem hlasovalo 20187 čtenářů.

Reklama

Související témata: