Hlavní obsah

Bylo to o produktivitě, mrzelo kapitána, že reprezentace vyšla podruhé naprázdno

Spoluhráče chválil, stejně jako hru a výkon, jimž se česká reprezentace ve čtvrtém díle Ligy národů v nedělním večeru v Málaze proti Španělům prezentovala. Přesto bylo na kapitánovi české reprezentace Tomáši Součkovi patrné, že toužil po lepším výsledku. „Vždyť jsme s nimi odehráli lepší zápas než před týdnem doma, kdy jsme s nimi remizovali. Bylo to prostě o produktivitě,“ glosoval partii s trojnásobnými mistry Evropy a promarněné příležitosti Kuchty a spol.

Dnes to bylo o produktivitě, ale za celý sraz musíme tým pochválit, shodují se trenér i kapitánVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Málaga (od našeho zpravodaje) - O produktivitě a efektivitě to skutečně bylo. Španělé vystřelili na Mandousovu bránu čtyřikrát, ale přesto dali dva góly, zatímco ze dvou přímých českých pokusů žádná rána za záda Simóna neprošla, o dalších slibných příležitostech nemluvě.

„V Edenu nám to tam padalo, takže jsme dali ve dvou zápasech čtyři góly, venku ovšem ne. Je to i o tom, že hrát devadesát minut na maximum a napadat soupeře stojí spoustu sil. A když se pak dostaneme do šance, síla a klid chybí, a i proto koncovku nezvládáme," mínil Souček, proč český tým střelecky vyhořel ve čtvrtek v Lisabonu, stejně jako tři dny nato v Málaze.

„Na Španěly jsme vletěli od první minuty. Oni sice drželi balon, protože jsou to prostě Španělé, ale příležitosti jsme vytvořili my," připomínal legionář z West Hamu hlavně dvě šance Kuchty za bezbrankového stavu, které brankář Unai Simón zlikvidoval, stejně jako ránu Černého, s níž si španělský gólman rovněž poradil.

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Španělský gólman Unai Simón maří šanci Jana Kuchty.

„Produktivitu prostě potřebujeme zlepšit. V září si ji musíme vzít z prvních dvou utkání," připomněl Souček před podzimní domácí konfrontací s Portugalskem a cestou do Švýcarska dva první červnové zápasy v Edenu.

Prognózy vyslovované před startem elitní divize Ligy národů se totiž nejspíš naplní a po nedělních zápasech se bude rozhodovat mezi českou a švýcarskou reprezentací, které z mužstev se mezi evropským výkvětem udrží.

Dnes to bylo o produktivitě, ale za celý sraz musíme tým pochválit, shodují se trenér i kapitánVideo: Sport.cz, FAČR

„Čtyři body máme, nefigurujeme na sestupové příčce a jsme ve hře o udržení. A udržet se v elitní divizi je naším cílem, protože i v dalším ročníku chceme hrát s extratřídou. V září si to rozdáme s Portugalskem a Švýcarskem, abychom mezi ní zůstali."

Samozřejmě je nemyslitelné, aby za čtvrt roku ve zmíněných utkáních o udržení Souček v kádru české reprezentace chyběl. Vždyť během červnového trojboje se Švýcarskem, Portugalskem a Španělskem odehrál všechny čtyři zápasy. Kompletních 360 minut, v nichž šlo o tolik důležité body.

„I kdybych měl odehráno v sezoně třeba sto zápasů a přišla mi nominace, přijel bych zase. Žádný klub se totiž reprezentaci nevyrovná, protože ta je prostě speciální. Kdo nechce za národní tým nastupovat, měl by jít do reprezentačního důchodu," potvrzoval kapitán Souček, že on rozhodně žádný sraz nevynechá.

Po právě skončeném srazu to platí obzvlášť. „Vydařeném i herně, za což patří pochvala celému týmu, stejně jako všem lidem kolem nás."

Reklama