Hlavní obsah

Češi na nás byli lépe připraveni než my na ně, řekl španělský obránce Martínez

Čeští fotbalisté byli podle španělského střelce vyrovnávacího gólu Iňiga Martíneze na vzájemný zápas v elitní skupině Ligy národů lépe připraveni než jeho tým. Remízu 2:2 zachránil hostům jednatřicetiletý stoper v závěru premiérovou trefou v reprezentaci. Trenér Luis Enrique ocenil obrannou hru Čechů a prohlásil, že jeho mužstvo nebylo po většinu zápasu ve své kůži.

Kuchtičův výkon? Kloubouk dolů, chválí čeští fotbalisté svého spoluhráče. Remíza mrzíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Martínez si v 90. minutě naskočil na centr Marca Asensia a pomocí odrazu od břevna srovnal. "Mám radost z gólu, ale pořád ve mně převládá zklamání z toho, že jsme nezvítězili. Musíme být soustředěnější. Cítil jsem, že Češi na nás byli lépe připraveni než my na ně," citoval Martíneze web UEFA.

"Někdy strašně jednoduše ztrácíme míče, to musíme rozhodně zlepšit. Jsem moc kritický? Když je potřeba být kritický, je to nezbytné," uvedl hráč Bilbaa, který na první reprezentační branku potřeboval 18 zápasů.

Španělé v Edenu ve druhém utkání třetího ročníku Ligy národů dvakrát prohrávali. "Od začátku to pro nás bylo komplikované. Po většinu zápasu jsme to nebyli my, nebyli jsme ve své kůži. Nehráli jsme tak, jak jsme si představovali," prohlásil Enrique.

Hrdí lvi. Kluci zaslouží velký dík, chválil Jaroslav Šilhavý a vysvětlil, proč nevystřídal Jankta hnedVideo: Sport.cz

"Neřeknu vám, jestli je to zasloužený, nebo nezasloužený výsledek. Myslím si, že jsme měli víc šancí. V první půli jsme měli potíže dostat se za soupeře, který výborně bránil a hrál agresivně. Češi nám způsobili dost problémů," konstatoval dvaapadesátiletý bývalý hráč Realu Madrid a Barcelony, kterou i trénoval.

Zatímco Češi mají po úvodních dvou duelech soutěže čtyři body, Španělé dva. Ve čtvrtek remizovali doma s Portugalskem 1:1. V červnovém bloku zápasů se ještě představí ve Švýcarsku a doma v odvetě s Českem.

Reklama