Hlavní obsah

CR7 zničil Švýcarsko, smlsne si i na české reprezentaci? Drtivá většina sázek jde na Portugalsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup do elitní divize Ligy národů se fotbalové reprezentaci vydařil nadmíru. Večer nastoupí v Portugalsku, které má v kádru i hvězdu nejzářivější - Cristiana Ronalda. V předchozím zápase zapsal dva góly a asistenci při výhře 4:0 nad Švýcarskem. Asi nikdo nečekal, že duel v Lisabonu bude přímým soubojem o první příčku ve skupině A2.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Theodor Gebre Selassie (v červeném) a Cristiano Ronaldo z Portugalska ve čtvrtfinále EURO 2012, které se hrálo v polské Varšavě. Právě Ronaldo jediným gólem rozhodl...

Článek

Ani český nároďák nezažívá špatný sraz, naopak. Po vítězství nad Švýcarskem a remíze se Španělskem jsou reprezentanti aktuálně na druhém místě skupiny.

Další dobrý výsledek národního týmu ovšem bookmakeři neočekávají, českou reprezentaci pasují do role outsidera v kurzu 10,7:1. Portugalský triumf na domácím hřišti v Lisabonu se sází v kurzu 1,31:1. Na remízu je vypsán kurz 5,39:1.

Situaci vidí podobně i sázkaři, 97 % z nich očekává vítězství mistrů Evropy z roku 2016. České překvapení odhadují 2 % tipérů, zbylé 1 % věří v remízu.

Čeká nás velká šichta. Na Ronalda se těžko hledá recept, zní z českého týmuVideo: Sport.cz, FAČR

„V Portugalsku nám sázkaři nevěří. V posledním zápase Portugalci deklasovali Švýcarsko 4:0, a na jejich hřišti už český nároďák další překvapení nepřidá," avizuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Portugalsko má znovu nesmírně silnou fotbalovou generaci, top hráče z evropských velkoklubů. Jejich rychlost a technická vyspělost už bude na českou reprezentaci se spoustou absencí prostě moc. A pouze bránit už se takoví hráči nedají. Španělsko nás v Praze možná trochu podcenilo, ale to se Portugalcům doma nestane," míní Urbanec.

„Je to trochu evergreen letošních reprezentačních srazů, ale Češi se znovu musejí potýkat s četnými absencemi. K týmu se hned od začátku nepřipojili Schick, Barák nebo Holeš, v posledních dvou zápasech k nim přibyli Jankto, Zelený a Krejčí, kteří se zranili v domácích zápasech," poznamenává Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Sil mám ještě dost, ujišťuje Tomáš Souček. Těším se na každý zápas i tréninkVideo: Sport.cz, FAČR

„I přesto tým v zápasech vypadal velmi odhodlaně, ačkoliv to do obrany ne vždy fungovalo podle představ. Vždyť Španělé před vyrovnávacím gólem trefili dvě tyče, na takové štěstí už čeští fotbalisté proti Portugalsku nemohou spoléhat. Čeká na ně špičkově připravený tým s výbornou formou, který kromě Ronalda čítá Bruna Fernandese, Dioga Jotu nebo Bernarda Silvu. Takové útočné síle nebyla česká obrana proti Španělům vystavena. Od Portugalců inkasujeme v kurzu 1,53:1 minimálně 2 branky," obává se Hanák.

Vzájemná střetnutí navíc pro český tým nevyznívají příznivě. Portugalce se reprezentantům naposledy podařilo porazit na EURO 1996 lobem Karla Poborského, kterého v neděli proti Španělsku napodobil Jan Kuchta. Skupinový zápas na EURO 2008 skončil výhrou Portugalska 3:1. Poslední vzájemný zápas se odehrál ve Varšavě na EURO 2012. Tehdy Portugalci postoupili přes bránící se český tým do semifinále, jediný gól vstřelil právě Cristiano Ronaldo.

Zvolí česká reprezentace proti Portugalcům jiné rozestavení?Video: Sport.cz, FAČR

Portugalsko bude tvrdý oříšek také proto, že venku se svěřencům Jaroslava Šilhavého příliš nedaří. Nepočítáme-li utkání s Běloruskem na neutrální půdě, Češi venku čtyřikrát za sebou nezvítězili. Favorit je tedy jasný.

„Bookmakeři a většina sázkařů odhadují, že soupeře český výběr v Lisabonu o body neobere a Portugalci budou nad jejich síly. Tým se jmény Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Bernardo Silva nebo Ricardo Horta budí velký respekt a každý mezinárodní zápas hraje na 100 %," vyzdvihuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

V předchozích zápasech českého týmu se Švýcarskem a Španělskem padly alespoň tři góly. Sázkaři i před večerním utkáním často tipují 3 branky nebo porážku od Portugalska minimálně o gól v kurzu 1,79:1. Alespoň jeden se dá podle sázkových expertů očekávat od Cristiana Ronalda.

Jak skončí zápas českých fotbalistů v Portugalsku?
vyhrají Češi
20,1 %
remíza
21,1 %
vyhrají Portugalci
58,8 %
Celkem hlasovalo 2171 čtenářů.

Reklama

Související témata: