Hlavní obsah

Dojde v reprezentaci na další korektury, nebo poletí do Portugalska i dva marodi? Trenéři zatím čekají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pochopitelně si vychutnávají nedělní remízu s trojnásobnými mistry Evropy. Samozřejmě že čeští fotbalisté dumají, proč v druhém díle elitní divize Ligy národů došlo v duelu se Španělskem k dělbě bodů. I do mobilů a tabletů mrknou, zda míč z hlavy Martíneze skončil po odrazu od břevna skutečně celým objemem za brankovou čarou, a gól měl tudíž opravdu platit. „Záběry nejsou průkazné, ale prostě platil. Bohužel pro nás rozhodly centimetry, o kterých nechci spekulovat,“ přiznával Šilhavého asistent Jiří Chytrý, že první vlna zklamání ze ztracené výhry se rozplynula a on i jeho svěřenci bod berou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nad Jakubem Janktem se vznáší před cestou na Pyrenejský poloostrov otazník.

Článek

Aby ne. Čtyři body ze dvou domácích střetnutí představují terno. Ten urvaný gigantovi z Pyrenejského poloostrova obzvlášť.

„Únava hráčů je ale samozřejmě veliká, protože střetnutí se Švýcarskem a Španělskem jsme zvládli díky enormnímu nasazení," vysvětloval Chytrý, proč trenérský ansámbl logicky korigoval plán a dopřál hráčům volna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý a asistent Jiří Chytrý.

„Dopoledne ale samozřejmě proběhl regenerační trénink hráčů, kteří proti Španělsku nastoupili, zatímco ti ostatní se připravovali, jak je na srazu běžné."

Trenéři přitom čekali na resumé lékařů, jak jsou na tom Zelený a Jankto, zranění v neděli večer v Edenu.

„Jsou v péči doktorů, kteří rozhodnou, a my se podle jejich verdiktu zařídíme. Kdyby snad ti dva s námi nemohli do Portugalska a Španělska cestovat, máme připraveno několik variant. Buď sáhneme mezi náhradníky, nebo si pomůžeme kluky z jednadvacítky," nechával Chytrý další várku korektur v nominaci otevřenou.

Celý stávající kádr měl po tréninku volno, to každý z hráčů využíval po svém. Někdo s rodinou, jiný s přítelkyní, někteří hráči k odpočinku v hotelu.

Do Portugalska se národní tým vydá v úterý, kde ve čtvrtek nastoupí proti Portugalsku, v neděli pak hraje v Málaze proti Španělsku. Oba zápasy začínají ve 20.45.

Reklama

Související témata: