Hlavní obsah

Hvězda je něco extra, všichni na ni museli čekat. Ronalda v Praze dostihlo obvinění z násilí

Aktualizováno

Fanoušci se brzy dočkají, Ronaldo a spol. již v sobotu večer nastoupí v Edenu proti české fotbalové reprezentaci. Hvězdný tým přiletěl do Prahy již ve čtvrtek, v pátečním podvečeru vyběhl k oficiálnímu tréninku. „Čechům jde v Lize národů o záchranu, tím se pro nás ovšem nic nemění. Každý zápas chceme vyhrát,“ ujišťuje rázně Rúben Dias, obránce Manchesteru City.

Ronaldo přiběhl na trénink portugalské reprezentace poslední, ale v dobré náladěVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nevšední tým. Jeho kvalitu ilustruje drobná příhoda z tohoto týdne. Z blíže nespecifikovaných zdravotních důvodů mužstvo Portugalska opustil obránce Pepe. Fotbalista proslulý nejen kontroverzními momenty, ale také titulem mistra Evropy či třemi triumfy v Lize mistrů s Realem Madrid.

Pro tým kouče Santose přitom jako by se nic nestalo.

„Jsme silní, připravení porazit český tým. Ať už s Pepem, nebo bez něj," nedělá si žádné vrásky Rúben Dias.

Hráči, co se v klubech trápí, přijeli na sraz s tím, že je to tady nakopne, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

Aby ne, když předpokládané složení obrany Dalot (Manchester United), Danilo (PSG), Dias (Manchester City), Mendes (PSG) nabízí výhradně borce z evropských velkoklubů. O dalších hvězdách v ofenzivě ani nemluvě.

„Čím více hráčů v nejlepších týmech Premier League, tím jsme zkušenější. Pro nás jen výhodné," libuje si Rúben Dias.

Fanoušci jsou stejně nejvíc zvědaví na hvězdu největší, Cristiana Ronalda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cristiano Ronaldo z Portugalska během tréninku před utkáním Ligy národů v Edenu.

Však také při nástupu na trávník dal najevo, že je něco extra. Celý tým včetně trenérů už byl nastoupený na hřišti v kroužku, aby se mohlo začít. Jen jediný výtečník chyběl. Ano, uhodnete. Čekalo se právě jen na CR7... Přiklusal přesně v 18:00 na plánovaný začátek tréninku.

O Ronaldově aktuální formě lze pochybovat, na trenéra portugalské reprezentace s tím ale nechoďte.

„Cristianova forma? Před pěti dny hrál zápas, nemyslím si, že je otázka na místě. Kdyby se dobře necítil, nebude hrát," ujišťuje trenér Fernando Santos.

Pětinásobný držitel Zlatého míče ani v sedmatřiceti nemyslí na konec kariéry. Ronaldo cítí stále motivaci a chce hrát minimálně do mistrovství Evropy v roce 2024.

Já jsem spíš kliďas, Jindra divočák, říká o svém konkurentovi na post brankářské jedničky Tomáš VaclíkVideo: Sport.cz

„Vůbec mě to nepřekvapuje. Vždy měl největší ambice, vždy s velkou hrdostí reprezentoval. Tak to bude mít vždy, dokud to bude možné," říká Santos.

Ronalda dostihla v Praze nepříjemnost. Anglická fotbalová asociace (FA) ho obvinila z nevhodného až násilného chování, kterého se dopustil po dubnovém zápase minulého ročníku anglické ligy. Útočník Manchesteru United se tehdy po porážce 0:1 se zachraňujícím se Evertonem ohnal při odchodu ze hřiště po mladistvém fanouškovi a vyrazil mu z ruky mobilní telefon.

„Nevím přesně, co se stalo," nechce svou hvězdu pranýřovat Santos.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cristiano Ronaldo z Portugalska během tréninku před utkáním Ligy národů v Praze.

Ronaldo se poté čtrnáctiletému hochovi na sociálních sítích omluvil. Jeho jednání ale vyvolalo pozdvižení a incidentem se zabývala také liverpoolská policie. Ronaldovi hrozilo i stíhání kvůli trestným činům napadení, ublížení na zdraví či poškození cizí věci, ale v polovině srpna policie uzavřela případ napomenutím.

Teprve nyní se začala kauzou zabývat FA a oznámila, že Ronaldo porušil pravidlo E3. Čelí proto obvinění, že se „po závěrečném hvizdu choval nevhodně a/nebo násilnicky", citují anglická média vyjádření FA.

Reklama