Hlavní obsah

Souček a spol. se v klubech trápí. Přijeli na sraz s tím, že je zápasy Ligy národů nakopnou, říká Šilhavý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebylo zvykem, aby na sraz národního týmu dorazil v nepohodě z klubové scény. Záložník Tomáš Souček se ve West Hamu trápí, stejně jako celý tým Kladivářů. Je kritizovaný fanoušky, experty i trenérem Moyesem. Podobně jsou na tom i jeho další někteří spoluhráči z reprezentace v čele s útočníkem Patrikem Schickem. Spraví si chuť v sobotním duelu Ligy národů proti Portugalsku?

Hráči, co se v klubech trápí, přijeli na sraz s tím, že je to tady nakopne, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Některým z nás se v klubech nedaří, zkrátka se věci takhle sešly. Je to fotbal. Jednou jste nahoře, jednou dole. Věřím, že ukážeme sílu jako jeden tým. Věřím, že jsme ve skvělé kondici. V mužstvu je výborná atmosféra, chceme ji přenést na hřiště," prohlásil Souček.

„Kluků, kteří si představovali úvod sezony v klubech jinak, je víc. Mnozí přijeli na sraz s tím, že je zápasy s Portugalskem a ve Švýcarsku nakopnou. Například třeba útočník Patrik Schick, že bude hladový po gólech," doplnil trenér Jaroslav Šilhavý. O sestavě, která vyběhne proti Ronaldovi a spol. má prý jasno. „Pokud se nestane nic mimořádného, základní jedenáctka je daná. Samozřejmě nic neprozradím. Jen to, že zdravotní problém má Jakub Jankto," pověděl Šilhavý.

Jeho celek si může s předstihem zajistit záchranu v elitní skupině A, kterou hraje ve třetím ročníku soutěže poprvé. Potřebuje k tomu ale vedle vítězství nad Portugalskem zároveň příznivý výsledek souběžně hraného duelu ve Španělsku, které by nesmělo prohrát se Švýcarskem.

Reprezentace bude spoléhat na úspěšnou domácí bilanci. Zatímco venku se jí nedaří, na české půdě neprohrála posledních 11 zápasů. „Doma nás ženou fanoušci, jsou dvanáctým hráčem, cítíme se líp. Chceme jim perfektní podporu vrátit na trávníku. Mám Eden moc rád, věřím v jeho kouzlo," pronesl exslávista Souček, který očekává od Portugalců podobný herní projev jako v červnu v Lisabonu, kde Čechy porazili 2:0.

„Jinak se ale chceme prezentovat my. Zápas v Lisabonu byl ze čtyř červnových z naší strany nejhorší, musíme být mnohem aktivnější. Pokusíme se dostat soupeře pod tlak, vstřelit gól. Uvidíme, na co to nakonec bude stačit," doplnil Souček.

Reklama