Hlavní obsah

Konec! Český trenér Slováky na EURO nedovede, Hapal neustál mizérii v Lize národů

Aktualizováno

Dovedl sice mužstvo až do finále baráže o postup na EURO, o poslední krok se však už bude muset postarat někdo jiný. Český trenér Pavel Hapal po dvou letech končí u slovenské fotbalové reprezentace. Svaz se rozhodl ho odvolat kvůli špatným výkonům v Lize národů. Spolupráce bude ukončena také s asistentem Oto Brunegrafem, který vedl Slováky v posledním duelu s Izraelem (2:3), když Hapala vyřadila nákaza koronaviru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér slovenské reprezentace Pavel Hapal (vlevo) a jeho osvědčený asistent Oto Brunegraf.

Článek

Reprezentaci reálně hrozí sestup z druhé divize Ligy národů do třetí.

Vedení Slovenského fotbalového svazu se proto operativně zabývalo výkony a výsledky reprezentačního A-mužstva během říjnového srazu.

"Navzdory postupu do finále baráže kvalifikaci ME 2020 přes Irsko vyhodnotilo výsledky v zápasech Ligy národů a herní projev týmu v říjnových utkáních jako nedostatečný a nesplňující oprávněné očekávání odborné i široké veřejnosti," poukazuje svaz ve svém komuniké.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal.

"Proto vedení SFZ navrhlo ukončení spolupráce s trenérem Pavlem Hapalem a jeho asistentem Oto Brunegrafem. Výkonný výbor s navrhovaným krokem souhlasí a v úterý jej na svém zasedání už jen potvrdí," dodává svaz, že Hapalovy dny na Slovensku jsou sečteny.

Favoritem je Tarkovič

Po úterním zasedání výkonného výboru zároveň prezident svazu Ján Kováčik oznámí jméno nového trenéra slovenské fotbalové reprezentace.

Podle spekulací slovenských médií je kandidátem na uvolněný post Štefan Tarkovič, který působil u reprezentace jako asistent trenéra Jána Kozáka.

Hapal v 17 duelech se Slovenskem šestkrát vyhrál, čtyřikrát remizoval a sedmkrát prohrál. Před A-týmem vedl i tamní reprezentaci do 21 let, s níž postoupil na ME 2017. Na klubové úrovni kroměřížský rodák naposledy před dvěma lety krátce trénoval pražskou Spartou.

Reklama

Související témata: