Hlavní obsah

Prestižní a mimořádně atraktivní, těší los Ligy národů trenéra Šilhavého

Přání se mu splnilo. Španělsko, Portugalsko a Švýcarsko představuje vybranou společnost ve skupině Ligy národů pro fotbalovou reprezentaci Česka. Daný trojlístek se trenérovi českého elitního výběru Jaroslavu Šilhavému líbil už před losem. Tudíž nebylo divu, že čtvrteční podvečerní akt ve švýcarském Nyonu jej nadchl.

Věřím, že tam nebudeme jenom do počtu, říká o losu Ligy národů trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Souboje s hvězdným Cristianem Ronaldem v dresu Portugalska, Xherdanem Shaqirim ze Švýcarska či Sergiem Busquetsem hájícím barvy Španělska budou lákadlem pro fanoušky, na které v bezprostředním hodnocení losu Šilhavý rovněž myslel.

Líbí se vám složení skupiny Ligy národů, do níž los českému týmu přisoudil Portugalsko, Španělsko a Švýcarsko?

Paradoxně jsem o těchto třech týmech mluvil, protože jsme s nimi pod mým vedením ještě nehráli. Tudíž mi připadalo, že by mohlo jít o atraktivní soupeře. A stalo se. Těžko hledat v osudí soupeře, o němž bychom mohli říct, že je hratelný nebo lehký.

S jakými ambicemi česká fotbalová reprezentace do bojů v Lize národů startující příští rok v červnu vstoupí?

Jsme na nejvyšším levelu. Účast by nám měla něco přinést. Věřím, že konfrontace s těmi nejlepšími nás všechny bude posouvat dopředu. Jsme mezi šestnácti nejlepšími týmy Evropy, což je velká čest. Věřím, že nebudeme jenom do počtu.

Kdo je pro vás favoritem skupiny?

Španělsko a Portugalsko. Ale viděli jsme Švýcarsko, že hrálo skvěle na mistrovství Evropy a dostalo se až do čtvrtfinále. A ani náš tým se na šampionátu neztratil, takže kůži lacino nedáme.

Těší vás jména soupeřů i kvůli českým fanouškům?

Jednoznačně. Jde o velkou prestiž. Soupeři jsou nesmírně atraktivní. Věřím, že to fanoušci ocení.

Ještě před vypuknutím bojů v Lize národů čeká váš tým v březnu baráž o mistrovství světa. Je to tak, že bitva o Katar 2022 má nyní absolutní prioritu?

Ano. Teď se plně koncentrujeme na baráž, abychom ji zvládli.

Reklama