Hlavní obsah

Smělý plán, narvat se mezi top kluby. Černý je fit a chytil formu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotními peripetiemi se zařadil mezi největší smolaře českého fotbalu. Během kariéry musel už dvakrát na operaci s vazy v koleně, podruhé se na trávníky vrátil loni v listopadu. Konečně se mu však blýská na časy. Václav Černý je oporou Twente Enschede, cítí se fit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Černý během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy Ligy národů s Portugalskem a Švýcarskem.

Článek
Fotogalerie

Konečně je v klidu. „Koleno drží, všechno mám bez úlev. Nabitý program zvládám. Hráli jsme předkola pohárů přes celé léto, do toho liga. A teď jsem tady na reprezentaci, za což jsem rád. Přesně tohle jsem si přál, abych se vrátil do normálu. Čím víc zápasů, tím lépe pro mě. Za svou kariéru jsem jich dost ztratil," libuje si Václav Černý před závěrečnými zápasy národního týmu v Lize národů s Portugalskem a ve Švýcarsku.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál si v sezoně připsal již pět branek. V play off Konferenční ligy dal gól Fiorentině, jenže Twente vypadlo. Na sraz každopádně přicestoval ve výborné formě. Nedávno v nizozemské lize dal jak Excelsioru Rotterdam (4:0), tak Eindhovenu (2:1) po dvou gólech. Výhra nad PSV měla velký ohlas. Svým výkonem český reprezentant nadchl i amsterdamský Ajax, za jehož áčko dříve již v sedmnácti letech nastoupil.

Jako ve Spartě si připadá Tomáš Vaclík v Olympiakosu. Na obou týmech je obrovská dekaVideo: Sport.cz

„Cenná výhra měla ohlas jak od lidí, co působí v Ajaxu, tak celkově v Holandsku. Já jsem hlavně rád, že jsem pomohl svému klubu a týmu. Byl to příjemný a vydařený víkend," culí se Černý. Jeho Twente je po sedmi kolech v tabulce páté.

„Byl to velký zápas. Chceme se narvat mezi top čtyři kluby, takže doma bychom chtěli velké soupeře porážet. Bylo skvělé, že se to povedlo. Samozřejmě dva góly jsou pro útočníka příjemné, zvlášť pro mě. Takhle na začátek sezony určitě fajn. Co se týče gólů, tak by se dalo říct, že jeden z mých nejpovedenějších zápasů kariéry. Ale herně jsem měl podle mě i lepší," míní Černý.

Jen lituje, že jeho klubový spoluhráč Michal Sadílek kvůli zranění na srazu chybí. „Míša by jako vždy chtěl jet, ale asi by to bylo moc brzo. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu je tohle chytřejší a lepší."

Reklama