Hlavní obsah

Špatné zprávy: Jankto a Masopust vypadli z reprezentace

Z kádru české fotbalové reprezentace pro závěrečné zápasy skupiny A Ligy národů vypadli ze zdravotních důvodů dva hráči. Křídelníka Jakuba Jankta vyřadilo zranění, pravého beka či záložníka Lukáše Masopusta viróza. Oba dva budou chybět nejen v dnešním večerním utkání s Portugalskem, ale i v úterním duelu ve Švýcarsku. Národní tým o tom informoval na twitteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Jakub Jankto vypadl z reprezentace.

Článek

Sparťan Jankto měl problémy už v minulých dnech a trenér Jaroslav Šilhavý na páteční předzápasové tiskové konferenci označil jeho start za nejistý. Nakonec se do pořádku nedal stejně jako slávista Masopust, který se odpojil od mužstva.

Po jejich vypadnutí zůstává v aktuálním kádru 21 hráčů - 18 do pole a tři brankáři. Zatím není jasné, zda kouč Šilhavý někoho dodatečně povolá na úterní závěrečný zápas skupiny v St. Gallenu proti Švýcarsku.

Reprezentanti budou ve dvou zářijových duelech Ligy národů usilovat o udržení v elitní divizi A. Český tým má po čtyřech ze šesti zápasů na třetím místě jednobodový náskok na poslední Švýcarsko. Nejhorší celek tabulky sestoupí do ligy B.

Reklama