Hlavní obsah

Švýcaři si záchranu pohlídají, tuší experti před bitvou o všechno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tým Jaroslava Šilhavého večer v St. Gallenu sehraje klíčový zápas o udržení v elitní divizi fotbalové Ligy národů. Oběma týmům jde o všechno. Pokud česká reprezentace nevyhraje a nezíská tři body, sestoupí zpět do ligy B. Švýcarům stačí k udržení remíza, jelikož po triumfu nad Španělskem odsunuli Čechy na poslední místo. V červnu český tým Švýcarsko porazil 2:1. Nyní však kurzy hovoří v jeho neprospěch. Bookmakeři očekávají výhru švýcarské reprezentace (1,66:1). Na český výběr byl vypsán kurz 5,8:1 a na remízu 3,75:1.

České fotbalisty čeká zápas o všechno. Bolístky jsou, největší u srdíčka, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Jedině výhra ve Švýcarsku udrží národní tým v lize A. Favoritem rozhodně není. „Švýcaři mají dobré výsledky, ale jsou pro českou reprezentaci hratelní. Navíc teď není na co čekat, nad čím spekulovat. I nám bookmakerům by čeští fotbalisté mohli ukázat, že je s kurzem okolo 6:1 na výhru podceňujeme," poukazuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Navíc v domácím prostředí Češi styl, jak porazit Švýcary, našli. Domácím ovšem stačí k setrvání v elitní divizi bod. „Sázkaři hodně zkoušejí právě remízu, nebo dvojtip 1,15:1 výhra Švýcarska/nebo remíza. Češi budou muset rozbít domácí taktiku nikam se nehnat a ukopat klidně bezgólovou remízu. Vždyť dnes jsou klenotem české reprezentace právě ofenzivní hráči. Trenér Šilhavý musí odhodit opatrnost a vsadit vše na gólové hráče. A ti mohou právě ve Švýcarsku dát aktuální sezoně pořádné grády," tvrdí Urbanec.

Dělají to tady dobře, říká Vladimír Coufal o švýcarském fotbalu. I kvůli fanouškům se chceme udržet!Video: Sport.cz, FAČR

Mužstvo dodatečně doplnili Ondřej Lingr, Patrizio Stronati a Lukáš Provod. U posledně jmenovaného se jedná o návrat do reprezentace po dlouhé odmlce zaviněné vážným zraněním kolene.

„Nad šancemi nároďáku na udržení v elitní skupině se po sobotním utkání smráká. Zápas proti Portugalsku ukázal, že české mužstvo není v dobré formě. Hrálo nekonzistentně, dělalo chyby a promarnilo veškeré šance, včetně penalty, kterou nedokázal v závěru prvního poločasu proměnit Patrik Schick. Švýcarský tým naopak Španělsko překvapil týmovou hrou a jasného favorita zápasu porazil. Český výběr tak po historicky největší porážce na domácím hřišti bude muset napnout všechny síly, vyvarovat se chyb a favorizované Švýcarsko venku porazit," shrnuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Ve prospěch Česka sice hovoří vzájemné statistiky, proti Švýcarsku česká reprezentace totiž nikdy neprohrála. Aktuálně má však za sebou tři prohry v řadě, a pokud nepodá zlepšený výkon, může nepříznivou sérii ještě prodloužit. Švýcaři ukázali, že jsou velmi nebezpeční a do karet jim hraje třeba i absence Jakuba Brabce, který měl řídit českou obranu. Proto se v současném rozpoložení jeví rozumněji vsadit třeba i na to, že svěřenci kouče Murata Yakina budou v utkání prohrávat, ale neprohrají (3,1:1), než že Češi na stadionu v St. Gallenu zvládnou domácí porazit," radí Hanák.

Lukáš Provod se vrací do reprezentace. Naposledy za ní nastoupil před rokem a půlVideo: Sport.cz, FAČR

Tipující mají jasno, okolo 90 % sázkařů očekává vítězství domácích. Výhru české reprezentace odhaduje 5 % sázkařů, zbylých 5 % věří v remízu.

„Čeští fanoušci budou podle sázkařů večer smutní. Kvalita Švýcarska je vysoká, Češi navíc nehrají v dobrém rozpoložení. Zápas nudný ale nebude, podle častých sázek fanoušci očekávají alespoň dvě branky (kurz 1,37) a tuší, že Češi budou alespoň jednou skórovat (2,88)," avizuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Reklama