Hlavní obsah

Bývalý francouzský fotbalový reprezentant odhalil šokující tajemství. Čelil sexuálnímu obtěžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý obránce Monaka či Manchesteru United Patrice Evra odhalil šokující tajemství, které v sobě držel téměř třicet let. Když mu bylo třináct, opakovaně čelil sexuálnímu obtěžování ze strany svého učitele. Svou výpovědí chce varovat před sexuálním zneužíváním dětí a pomoci těm, kteří si jím prošli.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Mo Farah v akci s Patricem Evrou během charitativního zápasu.

Článek

O hrůzných zážitcích z dětství se bývalý francouzský reprezentant senegalského původu Parice Evra rozepsal ve své autobiografii „I Love This Game" (Miluji tuto hru), a poté o nich mluvil v rozhovoru pro CNN.

Pětinásobný mistr anglické ligy s Manchesterem United popsal, že ve svých 13 letech přespával v domě svého učitele, aby nemusel každý den dojíždět do školy. Kantor prý za ním chodil každou noc do pokoje a sexuálně ho obtěžoval. Ve snaze ho zastavit si kolem pyžama zavazoval tkaničky od bot.

Evra své matce po opakovaných incidentech řekl, že už v domě přespávat nebude, ale pravý důvod jí nikdy nesdělil. O tom, co prožíval, se poprvé svěřil až své snoubence Margaux a až poté své rodině. „Měl jsem takové štěstí. Potkal jsem ženu svého života, Margaux, a ta mi pomohla zbavit se všeho toho toxického a otevřít se," řekl.

„Nechci, aby lidé trpěli stejně jako já. Když se takové věci stanou, stydíte se za sebe, cítíte se provinile a nevíte, jestli vám lidé budou věřit," uvedl vicemistr Evropy z roku 2016 k tomu, proč se rozhodl promluvit až teď.

Na svého učitele nikdy nepodal trestní oznámení a ani když ho v jeho 24 letech oslovila policie, nic neřekl. Teď, po konci své bohaté fotbalové kariéry, chce zvýšit povědomí lidí o zneužívání dětí a apelovat na příslušné úřady, aby podporovaly ty, kteří pomáhají obětem sexuálního zneužívání. Spolupracuje s organizací „End Violence" (Stop násilí), která se snaží předcházet všem formám násilí na dětech a reagovat na ně.

Reklama

Související témata: