Hlavní obsah

Dlouhá pauza. Zraněná superhvězda PSG si hned tak nezahraje

Po víkendových záběrech plných bolesti se daly čekat nepříznivé zprávy. A je to tady. Fotbalisté Paris St. Germain do konce roku přišli o útočníka Neymara. Devětadvacetiletý hvězdný Brazilec utrpěl v 84. minutě nedělního utkání francouzské ligy na hřišti St. Étienne poranění vazů v levém kotníku a lídrovi tabulky bude chybět šest až osm týdnů. Pařížský klub o tom informoval na svém webu s tím, že Neymara v příštích dnech čekají ještě další vyšetření.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Zraněný Neymar opustil hrací plochu na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

PSG v nedělním duelu vedl 2:1 a v početní převaze mířil za vítězstvím. V 84. minutě domácí Yvann Macon předvedl skluz proti Neymarovi. Brazilcova noha se dostala do nepřirozené polohy a hvězdný útočník s bolestivou grimasou opustil trávník na nosítkách. Favorit nakonec zvítězil 3:1 a vede tabulku už o 12 bodů.

Po nočním vyšetření je jasné, že Pařížané minimálně na několik týdnů přišli o jednoho člena z hvězdného útočného tria, které vedle Neymara tvoří Kylian Mbappé a letní posila Lionel Messi. "Zranění jsou součástí života sportovců, vrátím se silnější," vzkázal Neymar na instagramu.

Reklama

Související témata: