Hlavní obsah

Dosavadní dočasný prezident Diallo se stal řádným šéfem francouzského fotbalu

Francouzskou fotbalovou federaci povede až do konce roku 2024 Philippe Diallo. Dosavadního prozatímního šéfa FFF potvrdili ve funkci velkou většinou delegáti svazu v dnešních volbách. Devětapadesátiletý Diallo se dočasně posunul do řídící pozice z postu místopředsedy letos v lednu po obvinění předchůdce Noëla Le Graëta ze sexuálního obtěžování a šikany. Na valné hromadě v Paříži nyní Diallo obdržel 91 procent hlasů a dokončí ve vrcholné funkci aktuální volební období.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Kouč PSG s trofejí za vítězství Ligue 1 na archivním snímku.

Článek

Jednaosmdesátiletého Le Graëta v lednu na mimořádném zasedání suspendoval výkonný výbor. O měsíc později vyšetřovatelé ministerstva sportu dospěli k závěru, že již není způsobilý k řízení a reprezentaci fotbalu, a následovala definitivní rezignace.

Le Graëta obvinila z dlouholetého sexuálního obtěžování hráčská agentka Sonia Souidová. V lednovém rozhovoru pro deník L'Équipe uvedla, že jí opakovaně dělal neslušné návrhy v letech 2013 až 2017. Již dříve média přišla s informacemi, že zaměstnanci svazu čelili zastrašování, vyhrožování a sexuálnímu obtěžování. Le Graët, který federaci vedl od roku 2011, jakoukoli vinu odmítl.

Reklama

Související témata: