Hlavní obsah

Fanoušky PSG zalila frustrace po výbuchu v Lize mistrů a vypískali Neymara s Messim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodová výhra 3:0 nad Bordeaux, další krok za titulem. Jenže fanoušci ani hráči Paris Saint-Germain si utkání 28. kola francouzské fotbalové ligy neužili. Silně se totiž do něj promítla frustrace po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. Příznivci maximálně ambiciózních Pařížanů totiž vypískali Lionela Messiho a Neymara, dvě obří persony klubu.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Argentinský fotbalista Lionel Messi střílí v zápase proti Bordeaux.

Článek

Panovala divná atmosféra. Kdykoliv se argentinský nebo brazilský ofenzivní driblér dotkli míče, část fanoušků bučela a pískala. Lidé na stadionu měli škodolibě radost, když Neymarovi nesedla střela. Když tentýž hráč vstřelil gól na 2:0, při oznamování jeho jména to stadionem zlověstně bručelo.

„Nikomu se tahle kulisa nelíbila, jsem smutný," povídal mrzutě na tiskové konferenci trenér PSG Mauricio Pochettino. „Všichni, kdo milují tento klub, byli po odvetě v Madridu zklamaní. Já jsem smutný také z toho, co jsem zažil během utkání s Bordeaux," dodal argentinský stratég.

Dusnou atmosféru utvořil kolaps francouzského hegemona v soutěži, kterou chtěl konečně ovládnout. Osmifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid měl skvěle rozjeté, doma zvítězil 1:0, venku vedl o poločase také 1:0. Jenže kolaps ve druhé půli ve Španělsku a hattrick od Karima Benzemy vylil do celého klubu a všech jeho fanoušků cisternu vzteku a zmaru.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Brazilec Neymar během zápasu s Bordeaux.

Už před utkáním žádala část fandů rezignaci prezidenta Násira Al Chelajfího, zápas znechutila dvěma hvězdným útočníkům, od nichž se čekalo v konfrontaci s Realem mnohem víc.

„Jako vždy. Ve fotbale je velmi krátká paměť. Jsem s vámi, chlapci. Mám vás moc rád," zastal se na sociálních sítích Messiho s Neymarem jejich bývalý souputník z Barcelony Luis Suárez.

Jediný Kylian Mbappé byl z jedinečného ofenzivního trojzubce ušetřen nevraživosti tribun. Zřejmě proto, že působil proti madridskému soupeři zdaleka nejvýrazněji a nejlépe.

„Všechny nás to vyřazení zasáhlo, zažíváme to společně jako tým. Chápeme frustraci a zklamaní. Přebíráme zodpovědnost za to, co se stalo," přidal Pochettino.

Hlas z kabiny? „I když jste soustředění na hru, stejně to (pískání) slyšíte. Chápeme zklamaní, nenávist i pláč fanoušků. Jsme profesionálové, musíme zvednout hlavy a být schopní jít dál, abychom vyhráli ligu," poznamenal obránce PSG Presnel Kimpembe.

Reklama

Související témata: