Hlavní obsah

Kouč Galtier po jedné sezoně opouští fotbalisty PSG, nahradit ho může Enrique

U fotbalistů Paris St. Germain skončil po jedné sezoně kouč Christophe Galtier, i když s týmem obhájil titul ve francouzské lize. Ke kýženému úspěchu v Lize mistrů však ambiciózní celek nedovedl. Mužstvo s kanonýry Lionelem Messim, Neymarem a Kylianem Mbappém vypadlo už v osmifinále s Bayernem Mnichov. Galtiera by na lavičce podle agentury AFP mohl nahradit Luis Enrique, bývalý trenér Barcelony či španělské reprezentace.

Foto: AP Photo/Francois Mori

Neymara a spol. od nové sezony povede nejspíše Luis Enrique.

Článek

Galtier se loni v létě stal nástupcem Argentince Mauricia Pochettina. PSG sice na konci května získal jedenáctý titul v historii a osamostatnil se v čele pořadí nejúspěšnějších francouzských klubů, ale hvězdami nabité mužstvo nebylo tak suverénní jako v minulých letech. Tabulku vyhrálo pouze o bod před druhým Racingem Lens.

Šestapadesátiletý kouč se nyní domluvil s vedením klubu na předčasném ukončení spolupráce. Galtier je prvním trenérem od roku 2011, kdy PSG převzali katarští investoři, jenž na lavičce vydržel pouze jednu sezonu.

Minulý týden Galtiera zadržela policie, která vyšetřuje jeho údajné diskriminační a rasistické výroky na adresu hráčů tmavé pleti a muslimů během angažmá v Nice. Do vazby musel i trenérův syn.

Galtier už dříve popřel, že by se podobných výroků dopustil, a prohlásil, že podnikne právní kroky proti lidem, kteří poškodili jeho pověst. O jeho údajných výrocích psal v srpnu roku 2021 tehdejší ředitel Nice Julien Fournier v e-mailu, který se v dubnu dostal na veřejnost.

Reklama

Související témata: