Hlavní obsah

Kuriózní konec. Kouč francouzského klubu dostal padáka kvůli vztyčenému prostředníčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emoce k fotbalu patří. Občas jsou projevy fanoušků ale i hráčů či trenérů za čarou. Gesto, které pak předvedl francouzský kouč AJ Auxerre Jean-Marc Furlan se nijak nevymyká „standardu“, přesto za něj dostal padáka. Stal se tak již třetím koučem v letošní sezoně v Ligue 1, kterého klub propustil.

Foto: Twitter

Francouzský kouč Jean-Marc Furlan.

Článek

Výsledky prvoligového Auxerre ve francouzské Ligue 1 nejsou v letošní sezoně zatím příliš uspokojivé. Tým dosud vyhrál pouze dvakrát, jinak sbírá jednu porážku za druhou. Nespokojenost vedení s výsledky odnesl čtyřiašedesátiletý kouč Furlan, pro jehož vyhazov si vedení našlo kuriózní záminku.

V nastaveném čase utkání Auxerre s Clermontem (1:2) se kouč hostí pustil do slovní výměny s hlavním rozhodčím, protože se mu zdálo, že dostatečně netrestá fauly domácích. Sudí se mu rozhodl udělit červenou kartu, a tak musel Furlan zamířit do šatny.

Cestou do tunelu vedoucího do šaten na něj pokřikovali fanoušci domácího Clermontu, a tak na ně ukázal vztyčený prostředníček. Klub mu za toto gesto nejprve udělil desetizápasový distanc, pak své rozhodnutí přehodnotil a přišel rovnou vyhazov. „Představitelé klubu využili toto gesto jako záminku pro moje propuštění," řekl Furlan.

Klub se za jeho chování omluvil v prohlášení, ve kterém uvádí, že „neodpovídá hodnotám respektu a fair play, které klub vyznává". Francouzský kouč na pozápasové tiskové konferenci řekl, že když jde o fotbal, tak moc nepřemýšlí. Za své gesto se ale omlouvat nehodlá.

Podobný incident už musel řešit v březnu 2018, kdy působil jako kouč Brestu. Po porážce s Tours 1:3 ukázal prostředníček jednomu z příznivců Brestu. Tenkrát se však za své chování omluvil a trestán nebyl.

Reklama