Hlavní obsah

Mbappého nespokojenost v centru pozornosti! Píchla si do něj legenda, trenér o odchodu nic neví

Spekulace o budoucnosti Kyliana Mbappého v dresu francouzského PSG se vrátily do novinových titulků pouhých pět měsíců poté, co třiadvacetiletý špílmachr podepsal nový kontrakt. Fotbalový klenot v posledních dnech dal najevo nespokojenost s rolí na zeleném pažitu, na což zareagovala řada legend v čele s Thierrym Henrym. Podle některých informací má hráč z PSG dokonce odejít, trenér však o ničem neví.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Kylian Mbappé oslavuje vstřelenou branku v duelu proti Benfice Lisabon.

Článek

Francouzova nespokojenost v Paříži není tajemstvím, naopak znovu plní titulky fotbalových médií po celém světě. Talentovanému Mbappému stále víc a víc dochází trpělivost, tentokrát se mu nelíbilo, že během víkendového duelu proti proti Remeši (0:0) nastoupil v roli hrotového útočníka bez patřičné podpory dalších hráčů. Příliš tomu neprospěla absence v základní sestavě jak Lionela Messiho, tak Neymara. Třiadvacetiletý Francouz toho sám moc nezmohl a po zápase si stěžoval.

„Nikdo není rád vystaven tomu, v čem není dobrý. Nemusí se vám to líbit, ale je tu něco, co je větší než všechno ostatní – klub," uvedl na Mbappého adresu legendární Henry. „Také jsem hrál v Barceloně nerad vysoko, nenáviděl jsem to, ale musel jsem to udělat pro tým. Rovněž se mi nelíbilo, že jsem po 100 zápasech za Francii, ve kterých jsem vstřelil 51 gólů, musel jít hrát nalevo," pokračoval někdejší reprezentační útočník.

„Vždycky si ale pamatuji, že existuje jedno pravidlo – pokud vás šéf o něco žádá, udělejte to pro dobro týmu. Pokud váš tým vyhrává, tak je to v pohodě. Kdyby prohrával, tak bych tento argument pochopil," dodal Henry.

Není přitom tajemstvím, že v kádru hvězdami nabitého PSG nejsou zrovna dokonalé vztahy. Mbappé nejenže otevřeně kritizoval taktiku trenéra Christopha Galtiera, ale dokonce se pohádal i s útočným kolegou Neymarem. Otevřeně se proto spekuluje o Francouzově odchodu, ke kterému by dokonce mohlo dojít už v lednovém přestupovém období. Zájem má opakovaně mít Real Madrid.

„S Kylianem jsem skoro pořád a nikdy mi nic o lednovém odchodu neřekl. Ani prezident klubu se o ničem takovém nikdy nezmínil," řekl Galtier televizi Canal Plus po remízovém zápase s Benficou (1:1). „Z nějakého drbu se hned dělá zpráva. S Kylianem jsem o tom ještě nemluvil, plně se soustředil na výkon a znovu ukázal, jak skvělým hráčem je," dodal francouzský kouč, jenž převzal PSG před začátkem této sezony.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Kylian Mbappé během rozcvičky před utkáním Ligy mistrů pro Benfice Lisabon.

K odchodu Mbappého z pařížského velkoklubu se schylovalo už letos v létě a na spadnutí byl jeho přestup právě do Realu Madrid, ze kterého nakonec sešlo a třiadvacetiletý forvard se dohodl na dvouleté smlouvě s opcí na další sezonu. Francouzova nespokojenost v Paříži však sílí a nabízí se otázka, jak bude vypadat zimní přestupové období.

Reklama