Hlavní obsah

Nedočkaví fanoušci ve Francii vběhli na hřiště. Rozhodčí musel kvůli oslavám zápas přerušit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočkej času jako husa klasu. České přísloví, kterým se fotbaloví fanoušci ve Francii jistě neřídili. Druholigový tým Le Havre si v pátek 2. června zařídil v posledním 38. kole postup do nejvyšší soutěže, a to doma v duelu s osmnáctým Dijonem, který domácí celek porazil 1:0. Sudí ještě ani nestačil odpískat konec utkání a na trávník už se řítily stovky netrpělivých příznivců připravených oslavovat. Hlavní arbitr tak byl donucen zápas přerušit.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Rozhodčí Romain Lissorgue nastavil pět minut nad rámec základní hrací doby, ale z pěti se rázem stalo třiadvacet. Le Havre mělo v posledních minutách utkání pod kontrolou a bylo tak už téměř jasné, že si postup do Ligue 1 zajistí. Domácí fanoušci však vběhli na hřiště 30 vteřin před signalizovaným koncem a sudí tak byl donucen se závěrečným hvizdem počkat na odklizení příznivců z hrací plochy.

Celý proces trval necelých 20 minut. V čase 112:31 pak Lissorgue pouze hodil míč na zem a odpískal konec, čímž mohly oficiální oslavy konečně začít.

Le Havre zvítězilo 1:0 a to díky brance jednadvacetiletého útočníka Josueho Casimira, který se prosadil už v 11. minutě, kdy překonal brankáře přesnou hlavičkou z bezprostřední blízkosti. Dijon tak bude v příští sezoně hrát ve třetí divizi zvané Championnat National.

Reklama

Související témata: