Hlavní obsah

Neymar na odchodu! PSG inkasuje přes dvě miliardy, Spartu pobavily spekulace o přesunu na Letnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský mistr Paris St. Germain se podle BBC dohodl s al-Hilálem na přestupu brazilského fotbalisty Neymara. Saúdskoarabský klub zaplatí za jednatřicetiletého útočníka 90 milionů eur (2,16 miliardy korun). Britský portál The Athletic dokonce informoval, že by 31letý ofenzivní univerzál měl již během pondělí absolvovat zdravotní prohlídku. Internetem každopádně kolovaly i nesmyslné zvěsti, že by Neymar měl zamířit do Sparty, na což reagoval i samotný klub.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Neymar při nedávném přátelském utkání PSG v Koreji.

Článek

Neymar nefiguroval v nominaci na utkání prvního kola francouzské ligy s Lorientem, které v sobotu skončilo bezbrankovou remízou. Oficiálně chyběl kvůli nemoci, podle agentury AFP však v týmu nebyl kvůli blížícímu se odchodu z klubu.

České fotbalové prostředí pobavily i spekulace, že by brazilský šikula měl zamířit do Sparty. S tou přišel renomovaný server Transfermarkt, který obvykle poskytuje přesné statistiky či detailní informace o přestupech hráčů, tentokráte se ale řádně sekl. Pravděpodobnost Neymarova příchodu na Letnou navíc během ranních hodin označil jako pětatřicetiprocentní.

Důvod? Transfermarkt na svých stránkách uvádí jako zdroj půl roku starý článek, kde Brazilec podpořil bývalého sparťana Jakuba Jankta po jeho coming outu. Lidově řečeno, jedná se o totální kachnu.

Což vytušil asi každý, kdo kopané alespoň trošku rozumí. Sparta ale využila situace a s nadsázkou reagovala na sociální síti X (dříve Twitter). „My už jednoho máme," odpověděl letenský klub na spekulace, že by do jeho kádru měl zamířit jeden z nejlepších fotbalistů posledních let, a připojil fotku křídelníka Veljka Birmančeviče.

25letý Srb je totiž díky své chuti bavit tribuny neotřelými parádičkami asi nejblíže Neymarovi, co se týče stylu hry. I když co do kvality samozřejmě nemá cenu porovnávat Brazilce snad se žádným hráčem, který v nedávné době brázdil trávníky tuzemské nejvyšší soutěže.

Realita je každopádně taková, že Brazilec se bude, podobně jako mnoho fotbalistů v posledních měsících, stěhovat do Saúdské Arábie. Tamní velkoklub al-Hilál, hlavní rival al-Nasru, kde působí Cristiano Ronaldo, nabídl Neymarovi dvouletý kontrakt. A jak jinak než s pohádkovou gáží ve výši 80 milionů euro (přes 1,9 miliardy korun).

Vedle saúdskoarabské ligy se spekulovalo i o Brazilcově možném návratu do Barcelony, odkud Neymar v roce 2017 do Paříže přišel za rekordních 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Tento scénář se ale v posledních hodinách zařadil do kategorie nepříliš pravděpodobných.

Reklama

Související témata: