Hlavní obsah

Senzační zpráva. Zidane je v Kataru a jedná s PSG

Trenérská rošáda léta je na spadnutí! Podle zdrojů španělského deníku Mundo Deportivo je fotbalová legenda Zinédine Zidane v Kataru a jedná s vedením Paris Saint-Germain. Dohoda by navíc měla být velmi blízko. Devětačtyřicetiletý Francouz a jeden z nejúspěšnějších fotbalistů i trenérů všech dob by u Pařížanů nahradil dosavadního šéfa lavičky Mauricia Pochettina, o jehož odchodu se spekuluje už několik dní. Zidane v roli hlavního kouče dovedl Real Madrid k několika trofejím, jako trenér nikdy nepůsobil v žádném jiném klubu.

Foto: Profimedia.cz

Usedne slavný Zinédine Zidane na lavičku PSG?

Článek

Odvolání Pochettina už je jen otázkou času. I když argentinský stratég dovedl Mbappého a spol. k titulu v Ligue 1, na nejváženější trofej v podobě poháru pro vítěze Champions League se mu dosáhnout nepodařilo. Vzhledem ke kádru, kterým Pařížané disponují, nelze krach v osmifinále označit jinak než za neúspěch.

A tak se otevírá šance pro další trenérskou personu světového formátu k tomu, aby historicky první trofej z Ligy mistrů do Paříže konečně dovezla. A neměl by to být úkol pro nikoho jiného než pro jejího čtyřnásobného vítěze (1x jako hráč, 3x jako trenér) Zidanea.

Intenzivní fáze jednání mezi jedním z nejbohatších klubů planety a zlatým mužem francouzského fotbalu údajně probíhají od začátku týdne. Ale právě dnes se podle zdrojů deníku Mundo Deportivo měly obě strany přiblížit k finální dohodě.

Podle zdrojů blízkým jednání si Zidane v úvodní fázi rozhovorů kladl dvě zásadní podmínky. Tou první byla absolutní kontrola nad sportovním úsekem klubu (vyhazov Leonarda), tou druhou udržení Kyliana Mbappého. Obě podmínky už PSG splnilo.

Nic zásadního by v cestě do Parku Princů a k fotbalovému návratů domů mistrovi světa z roku 1998 už nemělo stát v cestě. Podle renomovaného madridského novináře Ramóna Fuentese je na sobotu nachystaná schůzka mezi Zidanem a katarským emírem. Nové spojenectví v rámci francouzského fotbalu by pak mělo dostat finální podobu.

Zidane ve Francii působil jako hráč v Cannes a Bordeaux, pak svou kariéru spojil s Juventusem Turín a nejslavnější období svého fotbalového života prožil v Realu Madrid. Známá je jeho náklonnost k Marseille, kde žije část jeho rodiny a jíž je Zidane fanouškem.

Reklama

Související témata: