Hlavní obsah

Vittek by se mohl vrátit do Norimberku, píše L'Equipe

NORIMBERK

Slovenský fotbalový reprezentant Róbert Vittek by mohl znovu obléknout dres bundesligového Norimberku. Sedmadvacetiletý útočník přišel ve francouzském Lille o místo v základní sestavě a chce prý zpátky do německého klubu, kde působil do léta 2008 a má tam stále velmi dobré jméno. Napsal to francouzský list L'Equipe.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Fotbalistu Lille Róberta Vitteka (vlevo) napadá Jordi Alba z Valencie.

Článek

Lille za Vitteka před rokem a půl utratilo zhruba čtyři miliony eur (asi 104 milionů korun). Hráč má smlouvu až do roku 2012, ale momentálně příliš prostoru nedostává a od vedení má prý příslib, že si může hledat nové angažmá. Norimberk chce do konce ledna jednoho útočníka získat. V neděli angažoval na hostování exslávistu Mickaela Tavarese z Hamburku.

Urostlý Vittek v Norimberku působil od 21 let a hned mu deseti góly pomohl k postupu do bundesligy. V Bavorsku strávil pět let a odehrál 124 zápasů s bilancí 36 branek. Po sestupu do druhé ligy ale požádal o přestup do Francie. Teď se může s Norimberkem pokusit o záchranu podruhé, neboť tým je v tabulce předposlední, pět bodů od záchrany.

Reklama

Související témata: