Hlavní obsah

Lingr v jiném světě. S aklimatizací mu pomáhá bývalý sparťan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po hektickém týdnu a bleskurychlém přestupu ze Slavie do Feyenoordu dorazil Ondřej Lingr na sraz fotbalové reprezentace. O víkendu však v novém angažmá už naskočil a dokonce si při výhře 5:1 nad Utrechtem připsal asistenci. „Byl jsem připravený,“ hlásí a popisuje, jak ho v klubu přivítal bývalý sparťan Dávid Hancko.

Zázemí ve Feynoordu? Oproti Česku jiný svět, říká Ondřej Lingr. S adaptací mu hodně pomáhá nedávný rival ze SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak si zatím své první zahraniční angažmá užíváte?

Tento týden byl pro mě hodně náročný, přestup byl strašně rychlý, musel jsem se se vším sžít. Strašně mi pomohl Dávid Hancko, který do Feyenoordu přišel loni ze Sparty. Ale o víkendu už jsem nastoupil na závěr zápasu a dokonce si připsal asistenci. Byl jsem připravený hned naskočit a jsem rád, že jsem šanci dostal. Doufám, že minuty budou jen přibývat.

Jaké byly vaše první dojmy po příjezdu do zázemí klubu?

Přišel jsem a měl otevřenou pusu. Máme výborné tréninkové centrum, snídaně a jídelnu. Také skvělý medical team, všichni o mně všechno hned věděli. Jsem za to rád, takhle mohu jako hráč zase o něco vyrůst. Byl jsem překvapen, oproti Česku je to jiný svět. Pochopil jsem, o čem kluci, kteří byli v zahraničí, vždy mluvili.

A pocity ze spoluhráčů?

Jak už padlo, je to moje první zahraniční angažmá. Kluci jsou v kabině fajn. Brzy se s týmem sžiju, cítím se dobře. Ale jak říkám, všechno bylo ze dne na den, zatím ještě nemám ani byt. Pocity neskutečné, splněný sen a jsem rád, že jsem v klubu, který bude hrát na podzim Ligu mistrů.

Byla právě Liga mistrů velkým lákadlem?

Moc se na ni těším. Losování skupin jsme sledovali v kabině, máme Atlético Madrid, Lazio Řím a Celtic. Jsme spokojeni až na Lazio, se kterým Feyenoord jednou prohrál minulou sezonu v základní skupině Evropské ligy. O to víc teď chceme vyhrát a přes zvučená jména postoupit. Těším se, bude to super. Doma můžeme porazit každého, venku to bude těžší.

Zmínil jste Slováka Dávida Hancka, je velkou výhodou mít v týmu parťáka, který mluví téměř stejnou řečí?

Hanci se mě hned ujal, jsem mu za začátek strašně vděčný a doufám, že budeme pokračovat. Vzpomínali jsme na řevnivost z minulých let, v derby jsme měli opravdu dobré souboje, ale teď je vše v dobrém. Vše špatné zapomenuto, mimo hřiště jsme kamarádi. Také oba stále sledujeme českou ligu.

Václav Černý se postupem času naučil perfektně holandsky, jak jste na tom vy s řečí?

Nikdy se nenaučím jako Vašek. V týmu se bavíme všichni anglicky, s tím nemám žádný problém. Holandsky bych ale nerozuměl (úsměv).

V létě se kolem vás motala spousta klubů, mluvilo se třeba o řeckém Panathinaikosu. Předčil velký zájem vaše očekávání?

Rozhodně ano. O Feyenoordu už jsem nějakou dobu věděl, protože mě sledovali už od doby, co jsme s nimi hráli Konferenční ligu. Letos jsme to ale vůbec neřešili a potom zničehonic přišla taková nabídka. Ani jsem nesnil, že by to takhle mohlo dopadnout.

Slavia vás chtěla udržet, bylo setrvání v Edenu do poslední chvíle ve hře?

Ke konci už jsem uvažoval, že bych kariéru ve Slavii prodloužil, ale všichni v klubu věděli, že mým přáním je zkusit si zahraničí. Nakonec mi přestup všichni přáli a jsou rádi, že to vyšlo. Už asi čtyři až pět měsíců jsem byl tlačený do nové smlouvy, ale vydržel jsem.

Co na to boss Jaroslav Tvrdík?

Pochopil, že je to fakt skvělá nabídka. Popřál mi hodně štěstí. Až se potkáme, prohodíme pár hezkých slov. Mé angažmá ve Slavii bylo totiž opravdu skvělé.

Už máte jasno, jaké má od vás Feyenoord očekávání?

Počítají se mnou na post pod útočníkem, na desítku. Umím presovat, dávám góly a jsem nebezpečný ve vápně. Tohle ode mě budou očekávat.

Reklama

  0 : 1 AS Řím - Leverkusen 0 : 1 64. min Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.