Hlavní obsah

Češi? To nebyl fotbal, stěžují si Němci po senzační porážce. Vliv měl i rasismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úvodní remíze s Izraelem přišel pro favorizované Německo na fotbalovém ME do 21 let ještě větší šok. Obhájci titulu prohráli s Českem 1:2 a ocitli se na pokraji vyřazení z šampionátu. Německý tisk vytýká svému týmu především špatnou efektivitu v zakončení.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný německý reprezentant Yann Aurel Bisseck v duelu s Českou republikou na ME do 21 let.

Článek

„Když se podíváte na statistiky zápasu německé jedenadvacítky proti české, ukazují na dominantní výkon, který by si zasloužil výhru nebo minimálně remízu. Pravda je ale zcela opačná. Navzdory velké herní převaze a kvantitativní i kvalitativní výhodě v podobě gólových šancí, z toho byla nakonec porážka 1:2," láteří prestižní fotbalový magazín Kicker.

„Jen Stiller se trefil. Brankář Jaroš dohnal Schadeho a spol. k zoufalství," připomíná Kicker v titulku, že jako jediný dokázal překonat vynikajícího českého brankáře záložník Hoffenheimu Angelo Stiller.

Foto: FAČR

Martin Vitík (vpravo) slaví se spoluhráči gól na 2:1 proti Německu.

„Jedenadvacítka už je stejně špatná jako Flickův tým," píše deník Bild s tím, že k posledním neúspěchům německého áčka pod vedením Hansiho Flicka se nyní přidaly i nezdary juniorské reprezentace, která už nemá na šampionátu boj o postup ve svých rukou.

„Chudák Rudi Völler. Sportovní ředitel německé reprezentace cestoval do Batumi extra kvůli zápasu proti České republice. A čekalo ho hrozné déjà vu. V áčku Hansiho Flicka je po posledních třech zápasech všechno v troskách. A s naší jedenadvacítkou už je to stejně špatné," pokračuje Bild.

Zmiňuje také, že šlo o první zápas po rasistickém skandálu, který se strhl po úvodní remíze Němců s Izraelem na sociálních sítích, kde část fanoušků spílala neúspěšným penaltovým exekutorům tmavé pleti.

Youssoufa Moukoko, hráč s odhadovanou tržní cenou 30 milionů eur, nakonec kvůli svalovému zranění do zápasu nenastoupil, Jessic Ngankam byl už po poločase ze hry stažen. „Ngankam byl na hřišti od začátku, ale evidentně byl ještě pod vlivem rasistického skandálu. Berlínský fotbalista byl jako tělo bez duše a o poločase byl střídán," uvádí Bild.

„Naše jedenadvacítka proti Česku celkově zklamala. Největším problémem bylo, stejně jako v prvním zápase s Izraelem, mizerné využívání šancí," hodnotí list výkon Němců.

To samotní hráči si stěžovali spíše na smůlu. Angelo Stiller v rozhovoru pro Sat.1 označil porážku za „hořkou". „Neměli jsme štěstí. Zkoušeli jsme všechno. Když se podívám na ty naše šance, míč snad nechtěl spadnout do brány," stěžoval si Stiller, jemuž se také nelíbila taktika českého týmu.

„Češi moc nestříleli na bránu. Měli protiútok, který dokázali dobře využít, ale jinak ze hry neměli skoro nic. Zabarikádovali se vzadu. To nebyl fotbal, co chtěli hrát," stěžoval si.

Kouč Antonio Di Salvo s ním ale nesouhlasil. „Soupeř hrál dobře, to musím říct zcela jasně, i když dokázal z mála vytěžit hodně," hodnotil Čechy kouč Němců. Ty může tým Jana Suchopárka definitivně poslat domů, pokud bude jakkoliv bodovat v posledním zápase s Izraelem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články