Hlavní obsah

Fotbalová jednadvacítka hostí v pondělní přípravě Slováky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká fotbalová reprezentace do 21 let vyzve v pondělním přípravném utkání Slovensko. Výběr trenéra Jana Suchopárka se proti hostiteli mistrovství Evropy 2025 pokusí navázat na zářijovou výhru 2:0 rovněž z přípravy. „Lvíčata“ se poprvé v historii samostatné reprezentace představí v oficiálním zápase v Hradci Králové.

Foto: Martin Gregor, FAČR
Článek

„Bude to asi podobné utkání jako v září. Oni mají silné mužstvo a myslím, že budou mít ještě větší kvalitu než v září. Mužstvo se jim postupně konsoliduje, jsou úspěšní a dávají branky. Mají dynamickou tvář, která je nebezpečná pro všechny soupeře,“ citoval Suchopárka web Fotbalové asociace ČR (FAČR).

Jednadvacítka porazila v pátek v modelovém přípravném duelu prvoligový Hradec Králové 4:1. „Utkání pro nás bylo přínosné, protože jsme viděli všechny hráče a mohli jsme vidět reakci hráčů na různá rozestavení a různé taktické prvky. Chtěli jsme vyhrát a vstřelit branky, to se podařilo,“ prohlásil vicemistr Evropy z roku 1996.

Jeho svěřenci mají za sebou nevydařený vstup do kvalifikace o postup na evropský šampionát. V úvodních třech zápasech nedokázali zvítězit a se dvěma body jsou na předposledním místě. Ve skupině I se opět představí až v březnu v domácím souboji s Islandem, na jehož hřišti prohráli 1:2.

Reklama