Hlavní obsah

Žádné lázně v hotelu ani špacír po okolí! Mladíci uvízli na EURO v bublině

Celje/Praha

Z hotelu vyrazí autobusem na trénink nebo zápas a poté šupem zpátky na pokoj. Fotbalová Lvíčata vklouzla po příletu do dějiště základní skupiny ME jedenadvacítek v Celje do „bubliny“, z níž se vymaní až po závěrečné úterní partii se Španělskem.

Foto: FAČR

Čeští fotbaloví reprezentanti před hotelem Thermana Park v obci Laško.

Článek

Jakýkoliv kontakt s kýmkoliv, kdo není součástí týmu, je naprosto vyloučený. „Pokoje v hotelu uklízejí tak, aby se personál nemohl potkat s hráči a měli od sebe časové rozestupy," líčí technický vedoucí mužstva Michal Černý. „Po komunikaci s hotelem jsme docílili i toho, že zaměstnanci jsou pravidelně testováni. V úterý jsem obdržel informaci, že určitá část z nich je dokonce očkovaná proti covidu, což je fantastický. Zpráva nám dodává klid na duši," hlásí s úlevou.

Česká reprezentace našla azyl v moderním komplexu Thermana Park v obci Laško, jenž se nachází zhruba deset kilometrů jižně od Celje. Nabízí mimo jiné přístup k termálním lázním, ty však nikdo z hráčů ani členů realizačního mužstva využívat nesmí. „Trošku nás to tady dráždí, protože bychom je rádi vyzkoušeli. Možné to ale není," podotkl Černý.

Kvůli koronavirové pandemii platí od UEFA striktní pravidla, která eliminují možnost nákazy. Ve všech prostorech krom vlastních pokojů nosí hráči roušky, které odkládají pouze při jídle. Při technicko-taktických poradách v místnosti dodržují rozestupy. „Židle jsou od sebe minimálně metr a půl. Dodržujeme nejpřísnější opatření. Myslím si, že víc už pro to udělat nejde," tvrdí.

Neřízené procházky nebo výlety do okolí UEFA zakazuje. Za jistých okolností by reprezentanti mohli vyrazit na špacír kolem hotelu, po hektickém přesunu ale s žádostí na UEFA zatím český tým nepřišel. „V neděli se hrála ještě liga, další den se letělo, takže jsme tohle ještě úplně neřešili," potvrzuje Černý.

Kluky trochu brzdím, aby nebyli přemotivovaní, říká před startem ME "21" trenér Karel KrejčíVideo: Sport.cz, FAČR

Hráči tráví volný čas hlavně na pokojích, případně využívají sálů v hotelu, které nabízejí nejrůznější vyžití. „Na hotelu jsme vyjma doprovodu UEFA a řidičů autobusu, kteří procházejí také pravidelným testováním na covid-19, úplně sami. Máme tedy nevyčerpatelnej zdroj prostorů k využívání. Třeba tzv. Social Room, kde mají kluci k dispozici playstation. Nebo komfortní zónu, kde si mohou dát kávu. Ale samozřejmě nic jednoduchého to pro ně není," prohlásil Černý.

„Budeme hrát hlavně karty, které nás baví. Prší nebo žolíky," plánoval těsně před odletem do Slovinska záložník Tomáš Ostrák, jenž obývá pokoj s kamarádem z Frýdku-Místku a současným obráncem Liberce Michalem Fukalou.

Snad vstup do šampionátu zvládneme, uděláme pro to všechno, doufá kapitán Matěj ChalušVideo: Sport.cz, FAČR

Velkou výhodou hotelu je dojezdová vzdálenost. Cesta k hlavnímu stadionu NK Celje laděného do žlutomodrých barev, na němž sehrají Češi všechny tři zápasy ve skupině šampionátu, trvá jen patnáct minut. „Týmy, které budou hrát třeba v Budapešti, si tohle říct nemůžou," připomíná Černý.

Ještě o pět minut kratší dráhu přitom urazí k tréninkovému hřišti. „V areálu je krytá nafukovací hala, jakou má například Sparta na Strahově. Uvnitř se nachází menší umělka, od správce máme povolení ji využívat," dodává spokojeně.

Jak dopadne úvodní zápas českých fotbalistů do 21 let na ME proti Itálii?
Vyhraje Česko
53,4 %
Utkání skončí remízou
24,4 %
Zvítězí Itálie
22,2 %
Celkem hlasovalo 1013 čtenářů.

Reklama

Související témata: